Jelentősen nőhetnek az autóárak, hogy megfeleljenek a CO2-értéknek

A Volkswagen csoport szerint a szén-dioxid-kibocsátási határértékeknek való megfelelések jelentősen növelhetik a gépjárművek árait.

"A Volkswagen különböző erőforrásokat használ fel az egyre növekvő költségek mérséklésére." - nyilatkozta Christian Dahlheim, a VW értékesítési vezetője. "Azonban világos, hogy nem lehetséges a magasabb anyagköltségek teljes ellensúlyozása."

Az autógyártók tiltakozásai a szén-dioxid-kibocsátó szabályzások ellen az elmúlt hónapokban folyamatosan nőttek. Ez a feszültség biztosan idén is meghatározója lesz az autóiparnak, amellett, hogy a Brexit csak tovább nehezíti a gazdasági stabilitást, Kína autópiaca pedig tavaly csökkent először két évtizednyi emelkedést követően. Nemrég jelentette be a Ford és a Jaguar, hogy több ezer munkavállalót kénytelenek elbocsátani.

Az már tisztán látszik, hogy az elektromos autók költségeinek megtérülése még hosszú évekig elmarad. Az értékesítés a teljes gyártás töredéke, mely leginkább a gyenge töltési infrastruktúrán múlik. A Volkswagen tavaly 100 000 darabos plug-in és tisztán elektromos gépjárművet értékesített, mely a teljes eladások mindössze 1 százalékát teszi ki.

Forrás: automotivenews.com