Csarnokavatás a berceli NIDEC GPM Hungary Kft.-nél

Új csarnokot avattak pénteken a berceli NIDEC GPM Hungary Kft.-nél - a japán tulajdonú autóalkatrész-gyártó üzem beruházása 15 milliárd forintból készült el. A Nógrád megyei üzem a NIDEC németországi gyárával indította el a fejlesztést, a következő egy évben egymillió olajszivattyú készül el Bercelen.


Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond a NIDEC GPM Hungary Kft. új üzemcsarnokának átadásán Bercelen 2018. szeptember 28-án.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az ünnepségen kijelentette: "büszkék lehetünk rá, hogy Japán és Németország belső-Nógrádban talált együttműködésre".

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy Japán és Németország nagyon fontos szerepet tölt be a magyar gazdaság életében. Csak az elmúlt négy évben Japánból csaknem  200 milliárd forintnyi ipari beruházás érkezett Magyarországra, és ezek mintegy 300 embernek adnak munkát. 

Japán már a hetedik a magyarországi befektetők rangsorában, Németország pedig hagyományosan első helyen szerepel ezen a listán - tette hozzá Magyar Levente.