Elindult az Audi e-tron gyártása

Szeptember 3-án hétfőn az Audi brüsszeli üzemében megindult az Audi e-tron modell sorozatgyártása. A márka első tisztán elektromos SUV modellje hétköznapi használatra is ideális hatótávolsággal bír, melyet 150 kW teljesítményű töltőkapacitással alig 30 perc alatt képes biztosítani. Az új modell világpremierjét az Audi szeptember 17-én San Fransiscoban tartja majd, ahol először láthatja a nagyközönség álca nélkül a márka újdonságát.

„Az Audi e-tron egy igazi úttörő. Olyan innovatív technológiával rendelkezik, mint például a virtuális külső tükrök, ugyanakkor nagyszerűen egyesíti a hagyományos Audi erősségeket a kezelhetőség és a dinamika területén az olyan műszaki megoldásokkal, amelyek messze túlmutatnak az autón. Brüsszeli üzemünk átfogó korszerűsítésen esett át az elektromos modell gyártásához. Ez a világ első, igazoltan szén-dioxid semleges sorozatgyártása a prémium szegmensben. Az Audi Brussels a gyártás minden folyamatát, illetve az üzem összes további szén-dioxid-kibocsátását megújuló energiákkal és különböző környezetvédelmi projektekkel fedezi.” – közölte Peter Kössler, az AUDI AG igazgatótanácsának a gyártás és logisztika területéért felelős tagja.

„Az Audi számos belső kompetenciát épített fel az e-tron kapcsán és mind az akkumulátor technológiát, mind az aktuálisan használt hajtásrendszert maga fejlesztette. A munkatársak pedig a gyártás számos fázisát újragondolták, megtervezték és megvalósították.” – nyilatkozta Patrick Danau, az Audi Brussels ügyvezető igazgatója.

2016 nyarától kezdve az üzem átfogó átépítésen esett át, amely – lépésről lépésre – érintette a karosszériagyártást, a fényezőműhelyt és a gyártósort is, illetve megteremtették a helyben történő akkumulátorgyártás feltételeit is. Vezető nélküli szállítási rendszerek gondoskodnak róla, hogy az akkumulátorok sorban megérkezzenek az elektromos autók gyártósorához. A brüsszeli dolgozók több, mint 200 ezer órás tréningen vettek részt az első, tisztán elektromos Audi gyártásának megkezdése előtt, így tökéletesen felkészültek a gyártás elindítására.

Az Audi élőben közvetíti az Audi e-tron világpremierjét San Franciscóból szeptember 17-én helyi idő szerint 20:30-kor (közép-európai idő szerint szeptember 18-án 5:30-kor) a www.e-tron.audi oldalon.

Forrás: formula.hu
Fotók: audi.hu