A kormány egyetért a Jedlik Ányos Tervvel

A kormányhatározat szerint a nemzetgazdasági miniszter feladata lesz a Jedlik Cselekvési Terv megvalósítása, lépéseinek értékelése és az elkészült program felülvizsgálata.
A kormány rendelkezett arról is, hogy Varga Mihály felel majd az elektromos járművek használatához szükséges alapvető töltő-infrastruktúra kiépítéséért és az elektromos mobilitás terjedését szolgáló mintaprojektek indításáért is. Ezek elsődlegesen az egészségügy, a városi és elővárosi közösségi közlekedés, valamint a kommunális hulladékgyűjtés területére terjednek majd ki - olvasható a kormányhatározatban.
Seszták Miklósnak, a nemzeti fejlesztési miniszternek és Varga Mihálynak, a nemzetgazdasági miniszternek kell a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal bevonásával gondoskodnia a járművek töltésére felhasznált villamos energiához kapcsolódó mérési és elszámolási rendszer kidolgozásáról, különös tekintettel az intelligens áramfelhasználási és -elszámolási rendszerekhez való illeszkedésére. Ennek határideje 2016. március 31. - olvasható a kormányhatározatban.
Varga Mihály június 5-én jelentette be, hogy elkészült az e-mobilitás terjedését segítő Jedlik Ányos Terv, valamint hogy a dokumentum hamarosan a kormány elé kerül, és megkezdődik a megvalósítása.
Forrás: MTI