AutoZum 2015

 Az idei vásár – megítélésünk szerint – tartalmában talán a legnagyobb szabású volt. Délelőtt 11-kor a rendőrök már a vásár igen nagy parkolójába senkit sem engedtek – telt ház volt.

Az AutoZum a „vásárcsinálás” mintapéldája: első helyen van az ügyfelekkel való kapcsolaterősítés, az „üzlet” ezen keresztül finoman – bizonyára eredményesen – kerül elő. A nagy standok központi helyét a vendéglátás, evés-ivás foglalja el. Ülnek az asztaloknál, támasztják a pultokat, jókat beszélgetnek, német módra hangoskodnak.

Az egész vásár egy nyüzsgő műhely hangulatát adja. A közönség javát, véljük, autószerelő mesterek adják. Úgy tűnik, kis túlzással, mindenki ismer mindenkit, mintha az autójavítói brancs csupa régi motorosokból állna. Minden technológiát, mérőműszert workshop prezentációkon mutatnak be. Kikiáltók győzik meg a hallgatóságot portékájuk hatalmas előnyeiről.

Az AutoZum-ot a rendszerváltás után sok magyar műhelytulajdonos kereste fel, az autójavítás technikáját, üzletét itt lehetett megízlelni. Az évek során voltak magyar kiállítók, termékek. Ha szerényen is, idén is ott voltunk. A katalógus csak a Szakal-Met-Al Kft. dobja ki keresésünkre, de láttuk az ENERGOTEST egyes termékeit és Vajda István úr által fejlesztett OPCOM Opel diagnosztikai berendezést kereskedői standokon.

A vásár számtalan garázsberendezés újdonságát az Autótechnika folyóiratban fogjuk bemutatni.

dr. Nagyszokolyai Iván