Személyhez illeszkedő intelligens biztonsági öv

A biztonsági öv a fejlesztők figyelmét mindig lekötötte: az övfeszítő erő változtathatósága, a fűtött öv, a felfújható öv nagyszerű fejlesztések. A ZF Passive Safety Systems új biztonsági övrendszere lehetővé teszi, hogy a jövőben az överő-korlátozás jelentősen jobban igazodjon a járműben ülők méretéhez és testsúlyához.

A Multi-Stage Load Limiter (MSLL) elsősorban a rendszer egyedi beállításáért felelős. Segít tovább csökkenteni a balesetek minden utast érintő következményeit, és lehetővé teszi az autógyártók számára, hogy megfeleljenek az NCAP Roadmap 2030 megnövekedett követelményeinek. Ennek a technológiának az innovatív megközelítése nemcsak magának az alkatrésznek az egyedi vezérlési lehetőségeiben rejlik, hanem a más biztonsági rendszerekkel való interakció kiterjesztett lehetőségeiben. Ezáltal az MSLL, kapcsolható erőhatárolóval ellátott biztonsági öv intelligens, rugalmasan vezérelhető biztonsági eszközzé válik.

A modern utasbiztonsági rendszerek már nagyon korai szakaszban beavatkoznak a balesetekbe. Elkerülhetetlen ütközés esetén az öv az ütközés előtt megfeszül a test körül (előfeszítés), hogy csökkentse az öv meglazulását, és az ütközés után kontrolláltan lelassítsa, végül pedig előre a légzsákba kerüljön. A rendszerek reprezentatív, szabványosított tesztalanyokon (bábukon) alapulnak. A jövőben az NCAP töréstesztje még jobb védelmet követel meg az egyes járművek utasaitól.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.