Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2023. január | Olvasson bele!

Brembo bevonatolt féktárcsákA Brembo bemutatta a Greentive® féktárcsát, amely új technológiával készült bevonatréteget kapott. A felületnemesítő bevonatot HVOF – High Velocity Oxygen Fuel coating technológiával viszik fel a tárcsa súrlódó felületére. A HVOF nagy sebességű, oxigén tüzelőanyagú termikus fémszórás. A pisztoly égésterében a hozaganyag megolvad, majd a kitáguló gáz az olvadt szemcséket a hangsebesség két-háromszorosára gyorsítva, koncentráltan a szórandó felületre lövi. Mivel a szóráshoz nincs szükség sűrített levegőre, mely az ömledéket lehűti, tömör, porozitásmentes réteg képződik a felületen. Az eljárás további előnye, hogy igen nagy szórási méretpontosság érhető el vele.

A nagy sebességű szórási technológiával nemcsak fémeket és ötvözeteket, hanem fémkarbidokat (króm-, illetve volfrámkarbid) is lehet szórni. Ez utóbbit a repülőgépiparban már széleskörűen alkalmazzák a keménykrómozás helyettesítésére.

A fékrendszerek területén szerzett évtizedes tapasztalat tette lehetővé, hogy egy új, kiváló technológiai jellemzőkkel rendelkező, HVOF-technológiával bevonatolt tárcsát mutassanak be. Kifejezetten a prémium és luxusautók igényeinek kielégítésére tervezték az új tárcsát, amely a legújabb autóipari trendek élvonalában van.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés