Brembo-fékújdonságok

A Brembo több újdonságot is tartogatott a frankfurti kiállításra, melyek közül említésre méltó az elektromos üzemi fék és a Dyadema névre keresztelt különleges féknyereg, melyet a sportautókhoz terveztek. Habár az autógyártó neve még titkos, azt lehet tudni, hogy még idén találkozhatunk a közúton az újdonsággal.

BBW, EGY ÚJABB 3 BETŰS RÖVIDÍTÉS

A Brake by Wire, vagyis az elektromos vezetéken keresztüli fékezés már régóta foglalkoztatja a szakmát, haszongépjárművekben már EBS néven megvalósításra is került. Ott a légfék közegének lassúsága miatt van szükség az elektromos információátvitelre, amivel a féktáv nagymértékben csökkenthető. A hidraulikus rendszerben a funkcióbővítés az elsődleges szempontja a közvetett fékezésnek. Az elektromechanikus fékrásegítők megjelenésével valójában már megjelentek az első Brake by Wire alkalmazások, csak azok nem olyan látványosak, hiszen a működtető motor a főfékhengerre van építve, így nem szembetűnő a különbség a hagyományos rendszerekhez képest.

A Brembo BBW-rendszere abban különleges, hogy felépítése nagyon hasonlít a haszongépjárművekéhez és a hátsó tengelyen nem alkalmaz hidraulikus féket.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.