Az alkatrész-felújítás, -újragyártás környezetterhelése kisebb

A BORG Automotive Reman, Európa vezető független autóalkatrész-utángyártója összehasonlító életciklus-értékelést végzett mind a nyolc termékcsoportjánál a Linköping Egyetemmel együttműködve. Az eredmény: a BORG Automotive utángyártott termékei az újonnan gyártott pótalkatrészekhez képest alacsonyabb környezetterhelési hatást mutatnak.

A fenntarthatóság egyre fontosabb téma az autóipari alkatrészek piacán is. Ugyanez vonatkozik az autóalkatrészek újragyártására is. A BORG Automotive Reman autóalkatrész-újragyártó hírnevét azzal is kivívta, hogy felújítási technológiájának teljes folyamata kevésbé negatív hatással van a környezetre, mint az új alkatrészek gyártása. Csak néhány gyártó határozta meg az utángyártott alkatrészek pontos környezeti hatását. A BORG Automotive Reman esetében a vizsgálatot harmadik fél végezte, hitelesítette és hozta nyilvánosságra.

A BORG Automotive megbízta a Linköping Egyetemet, hogy készítsen életciklus-értékelést (LCA) mind a nyolc termékcsoportjára. A cég újragyártja a használt eredeti féknyergeket, EGR-szelepeket, indítómotorokat, generátorokat, turbófeltöltőket, légkondicionáló-kompresszorokat, fogasléces kormányokat és kormányszivattyúkat, és ezeket az alábbi márkanevek alatt forgalmazza: Elstock, DRI, TMI és Lucas.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.