Kistler „downsized” hengertéri gáznyomás érzékelő („indikátorkristály”)

Az elmúlt években és évtizedekben folyamatos előrelépés történt a belső égésű motorok fejlesztése terén – a mérési technológia jelentős fejlődésének köszönhetően, amely kulcsszerepet játszik a teljesítmény növelésében és a károsanyag-kibocsátás csökkentésében. A belső égésű motor a tervek szerint még sok éven át megtartja a helyét a meghajtási koncepciókban, ennek során az új alternatív üzemanyagok kihívás elé állítják a motorfejlesztőket. A Kistler egyik válasza ezekre a kihívásokra rendkívül fejlett érzékelők fejlesztése, amely maximálisan támogatja ezt a motorfejlesztési trendet.

A Kistler piacra dobta a legkisebb nyomásérzékelőjét, amely PiezoStar kristályokat tartalmaz, és pontos méréseket tesz lehetővé (max. nyomás 250 bar). Ez a sokoldalú, megbízható hengernyomás-érzékelő páratlan pontosságú mérési eredményeket biztosít, pont ott, ahol az általános pontosság a legfontosabb.

A 6041C miniatűr érzékelő M8-as méretű, jobb termodinamikai viselkedése stabilabb méréseket tesz lehetővé a 23 ° ... 350 °C % ≤±1.5 és 50 ° ±30 °C % ≤±0.2 alkalmazási hőmérsékleti tartományban.

A hősokk okozta hiba minimális, így minden körülmények között biztosítja az átlagos effektív nyomás mérésének pontosságát. Az érzékelő hűtését optimalizált hűtőközegáramlás biztosítja a mérőelem körül, ami növeli a stabilitást hosszú távú méréseknél, egyben hosszabb élettartamot biztosít. A hűtetlen érzékelőkkel összehasonlítva a vízhűtéses érzékelőknek megvan az az előnyük, hogy süllyesztve is szerelhetők, még akkor is, ha annak következtében nagy hőterhelésnek vannak kitéve. Mindez kiváló termikus stabilitást is biztosít a nyomásérzékelőnek, ami ideális gázcsere-elemzési feladatokhoz.

Elődeihez hasonlóan a 6041C hengernyomás-érzékelő is hüvelybe vagy közvetlenül furatba szerelhető, 12 mm átmérőtől kezdve. Az érzékelő kompatibilis a 6041B és 6041A elődeivel, valamint a 6045A, 6045B és 6044A hűtetlen változataival. Roger Leutwyler, a Kistler piezoelektromos hengernyomás-érzékelőinek termékmenedzsere nyilatkozata során kifejtette: „Nagy érzékenység, magas sajátfrekvencia, alacsony hősokk-hiba és kiemelkedő nullapont-stabilitás: ezeknek az előnyöknek köszönhetően az új 6041C palacknyomás-érzékelőnk a legpontosabb mérési eredményeket nyújtja. Az M8-as méret alkalmas kompakt többszelepes motorokhoz, ahol korlátozott a hely – és nyilvánvalóan az előnyei akkor érvényesülnek, amikor a precizitás és a tartósság kritikus tényező.