A Mahle új akkuhűtő rendszere

Már standard téma az elektromos autók hatótávnövelése és az annak útjában álló akkumulátor kérdések. A fejlesztési feladatok döntő hányadát jelenleg az akkupackok fejlesztése viszi el. Nem marad ki a Mahle sem ebből a munkából, teljesen új hűtőrendszert fejleszt a HV akkumulátorok képességeinek növelése érdekében.

A hűtés komoly kihívást jelent, különösen az akkumulátorral működő elektromos járművek gyors töltése esetén. Az új fejlesztés a merülőhűtésen alapul. A hűtőközeg elektromosan nem vezető hűtőfolyadék, mely a cellák körül áramoltatva biztosítja, hogy az akkumulátor maximális hőmérséklete csökkenjen a töltés során, valamint eloszlása is egyenletesebb legyen. A merülőhűtés jelentősen lerövidíti az elektromos autók töltési idejét. Az akkumulátorok így kisebbek lehetnek, olcsóbbá és erőforrás-hatékonyabbá tehetik az elektromos autókat. Ezzel a technológiával a Mahle jelentősen hozzájárul a gyorstöltés koncepció fejlesztéséhez, ezáltal felhasználó barátabbá téve azt, mindez az e-mobilitás szélesebb körű elfogadását eredményezheti a fogyasztók körében.

A merülőhűtés utat nyit az akkumulátorrendszerek egy teljesen új generációjának fejlesztéséhez, a Mahle új integrált megoldásokba helyezi át műanyag, hőkezelési és teljesítményelektronika területeken eddig felhalmozott szakértelmét.