Zöldtermékek a németek legnagyobb autóalkatrész-beszállítójának kínálatában

Az 1980-ban alakult Werner Metzger GmbH máig egy olyan családi vállalkozás, amely nagy hangsúlyt fektet a partnerségre és a csapatszellemre mind a vállalaton belül, mind pedig a vevőikkel és beszállítóikkal való együttműködésben.

Dinamikusan bővülő kínálatuk közel 600 különböző termékcsoportban, mintegy 35.000 cikkszámot tartalmaz, melyek között a futóműalkatrészeken és elektronikai termékeken túl, számos olyan különleges alkatrész is megtalálható, mint a féktárcsa-védőlemezek, résolajcsövek, kábelköteg-javító szettek, vagy a forgattyúház-szellőztetők. A több mint 54%-ban eredeti gyári alkatrészeket tartalmazó elektronikai termékkínálatukkal piacvezetők Németországban.

A vevőközpontúság, motiváció és folytonosság a Metzger számára nem csupán divatos címszavak, hanem szerves részei a vállalati filozófiának, amelyet több mint 125 szakképzett és lelkes munkatárs vall magáénak. A Metzger márka kezdetben csak Németországban volt elérhető. Tíz évvel ezelőtt azonban elindult az exportrészleg, melynek segítségével immár a világ minden tájára, köztük Magyarországra is szállítanak alkatrészeket, hivatalos forgalmazója a Szakál-Met-Al Kft.

KÖRNYEZETTUDATOSSÁG ÉS FENNTARTHATÓSÁG A LEGMODERNEBB TECHNOLÓGIÁVAL

2018 januárjában állt munkába a teljesen automatizált, autonóm raktár a Metzger új, a stuttgarti repülőtér közelében lévő telephelyén. Infrastruktúrája tökéletes ahhoz, hogy a termékek a lehető leggyorsabban eljussanak a vevőkhöz, a világ bármely pontjára. A mintegy 4000 m2 alapterületű raktárból naponta 1500 megrendelést szállítanak ki a világ több mint 50 országába. A legmodernebb technológia alkalmazásával épült raktárban a konténerek egymásra helyezésével olyan cellák jönnek létre, amelyek rendkívül közel vannak egymáshoz. Ez ötször jobb helykihasználást eredményez minden más automata raktározási rendszernél. Figyelembe véve a növekvő környezetvédelmi követelményeket és az energiaköltségeket, ennek a rendszernek különösen alacsony az energiafelhasználása.

Az energiahatékonyság minden egyes árumozgatásnál megvalósul. Egy csepp energia sem vész kárba. A robotok nemcsak hogy optimális időpontban töltik magukat, de minden konténer leeresztésénél és lassításnál is energiát termelnek vissza az akkumulátorukba.

Ezzel a rendszerrel a Metzger nagyban csökkentette az összekészítési időt a rendelésfelvételtől az áru feladásáig. A környezettudatosság jegyében, a napenergia fotovillamos hasznosítására alkalmas paneleket telepítettek az új raktárépület tetejére.

Az új épületben LED-technológiás világítást alkalmaznak és mindössze 35 százalékát használják a termelt energiának. Teljes mértékben önellátók. Elektromos járművek, elektromobilitás, hibrid. E kifejezések mindennapjaink részévé váltak. Egyre többen választják a közlekedés ezen, ma még alternatívnak számító formáit. A néhány évvel ezelőtt bevezetett, folyamatosan bővülő, több mint 3000 cikkszámmal közel 13.000 járműapplikációt lefedő Metzger GREENPARTS-termékvonal olyan alkatrészeket tartalmaz, amelyek az elektromos és a hibrid autók számára kínálnak széles körű megoldást. Legyen szó fékről, rugózásról, elektronikáról vagy komfortrendszerről, a Metzger felkészült a jövőre.

Fotó: Metzger