Integrált ADAS és autonóm vezetést segítő érzékelők a Marellitől

Az intelligens megvilágítású panelek és rácsok innovatív dizájnt tesznek lehetővé, miközben integrálják az ADAS és az autonóm vezetést célzó érzékelőket. A Marelli Automotive Lighting a Marelli világítási divíziója és a Samvardhana Motherson Automotive Systems Group (SMRP BV) a világ egyik legnagyobb autóipari belső és külső alkatrészeket gyártó vállalat nyilatkozatot írt alá új technológiai partnerség tekintetében, amely intelligens, megvilágított külső karosszériarészek fejlesztésére és gyártására összpontosít. A portfólióban olyan alkatrészek szerepelnek, mint az első rácsok és lökhárítók, valamint többi világító, illetve megvilágítható elem. Ezek az elemek várhatóan egyre növekvő tendenciává válnak a mobilitás közeljövőjében, mivel a következő években fokozottabban alkalmazzák az ADAS (Advanced Driver-Assistance Systems) és az Autonomous Driving (AD) rendszereket.

Az új partner az SMRP BV nagy szakértelemmel rendelkezik a nagy műanyag autóalkatrészek gyártásában, míg a Marelli Automotive Lighting az autóipari világítás és az érzékelők terén szerzett széles körű tapasztalatát hozza az együttműködésbe. Az együttműködés termékeivel globális gyártókat céloz meg, és az intelligens megvilágított első rácsokra és lökhárítókra, valamint a megvilágított hátsó részekre, a megvilágított sárvédőkre és a világító billenőpanelekre összpontosít. A világítás mellett az intelligens rácsok és lökhárítók várhatóan számos különböző érzékelőt fognak magukban foglalni az ADAS és az autonóm vezetési funkciók számára (például LiDAR -ok, radarok és kamerák), valamint kommunikációs funkciókat, amelyek magukban foglalják az üzenetek megjelenítését vagy kivetítését. érzékelő és V2X (Vehicle-to-Everything) kommunikáció eszköze is. Stílusát tekintve a megvilágított részeknek dekoratív funkciójuk is van, mivel testre szabott megvilágított elemeket is integrálhatnak, amelyeket egyre inkább használnak a márkanevekben a járművek között.

A Marelli Automotive Lighting a Marelli egyik divíziója, amely megoldásokat fejleszt az ADAS/AD -t célzó külső autóipari világítási rendszerekhez és érzékelőkhöz, fejlett technológiákkal és vezető fejlesztéseivel a világ legfontosabb gyártóinak partnere. Az SMRP BV a világ egyik legnagyobb belső és külső autóalkatrész gyártója világszerte. A vállalat az autóipar számára jól integrált polimer modulok, például pilótafülkék, ajtólapok, első és hátsó lökhárító modulok fejlesztésére és gyártására specializálódott.

„Az innováció ösztönzése és a mobilitás jövőjének alakítása ügyfeleinkkel együtt nemcsak azt jelenti, hogy képesek vagyunk a legjobban megfelelni a gyártók jelenlegi igényeinek, hanem legfőképpen azt, hogy előre tudjuk látni a közelgő fejleményeket és a növekvő piaci tendenciákat” - mondta Sylvain Dubois, a Marelli Automotive Lighting vezérigazgatója osztály. „Örülünk, hogy ismét kezet foghatunk a Mothersonnal, mivel partnerségünk már régóta sikeres. Biztosak vagyunk abban, hogy ez az új együttműködés szilárd lépés lesz az új stratégiai fejlesztésekben.”Ezt a partnerséget kommentálva Vivek Chaand Sehgal, a Motherson Group elnöke elmondta: „A termékinnováció nagyon fontos szerepet játszik az ügyfelek igényeinek kielégítésében. A növekvő vásárlói igényeknek köszönhetően a járművek megkülönböztetésére a stílus elemein keresztül kialakítottuk ezt a kapcsolatot régi, megbízható partnerünkkel, a Marelli Automotive Lightinggel. Biztosak vagyunk abban, hogy ez az együttműködés segít izgalmas új termékek kifejlesztésében, és ezáltal hozzáadott értéket teremt ügyfeleink számára.”