A BorgWarner befektet a CelLinkbe

A mobilitási megoldásokat szállító BorgWarner részesedést vásárolt a CelLink Corporationben, amely nagy vezetőképességű rugalmas áramköröket gyárt autóipari alkalmazások számára. A beruházás a BorgWarner elektrifikációs vonalának része. Miután az év elején bejelentette a „Charging Forward” stratégiát, a vállalat számos technológiai beruházást hajtott végre és kitűzte a célt, miszerint 2030-ban a teljes vállalat bevételeinek 45%-át az elektromos gépjárművek alkatrészeinek szegmense termelje.

„A CelLink kiváló technológiája jól alkalmazható az autóipari alkalmazások széles skálájához, nagy potenciált jelent az akkumulátorok és a következő generációs járművezetékek fejlesztése során, mindemellett szorosan illeszthető a „Charging Forward” stratégiánkhoz” – kommentálta Harry Husted, a BorgWarner technológiai vezetője. „A villamosítási célkitűzéseink megvalósítására tett számos erőfeszítésünk egyikeként azt várjuk, hogy ez a beruházás megerősíti és kiegészíti termékeink versenyelőnyét minden nagyobb piacon, és segít megvalósítani a tiszta, energiahatékony világról alkotott elképzelésünket.” – folytatta Husted.

A kaliforniai CelLink rugalmas áramkörök gyártására specializálódott, hogy javítsa az akkumulátorok és más alkatrészek vagy rendszerek elektromos, termikus és mechanikai tulajdonságait. A CelLink által gyártott áramkörök költséghatékonyabbak elődeiknél, könnyebbek, kompaktabbak a hagyományos áramkörökhöz képest. A CelLink termékek az elektromos akkumulátorokban történő alkalmazás mellett a következő generációs EV-architektúrák nagy teljesítményű és nagy sebességű adatátvitelére is felhasználhatók, ahol a vezetékek egyetlen rugalmas áramkörbe kombinálhatók az egyszerűsítés érdekében.

„Mivel a villamosítás uralkodik az autóiparban, minden eddiginél fontosabb, hogy az iparág olyan intelligens megoldásokat alkalmazzon, amelyek minimalizálják a komplexitást és a súlyt” - magyarázta Kevin Coakley, a CelLink vezérigazgatója. „Nagyon örülünk, hogy a BorgWarner befektetőként csatlakozott hozzánk, megerősítve bennünket a kitűzött fejlesztései irányaink helyességében” – folytatta az igazgató.