A TEXA új ADAS kalibrátora

A TEXA bejelentette új ADAS kalibrátora az RCCS 3 bevezetését. Az egység két változatban kapható: RCCS 3 digital és RCCS 3 panelekkel. Az újdonság a korábbi modellekhez képest, hogy a mérőpanelek nem külön-külön táblákon, hanem két fixen szerelt monitoron kerülnek megjelenítésre, melyeket a műszer adatbázisból lehet a jármű specifikációjának megfelelően betölteni.

A monitoros RCCS 3 kalibrátor radarok, LIDAR-ok, kamerák és érzékelők beállítására használható a panelek digitális ábrázolása révén. 75 hüvelykes, 4K felbontású HD kijelzővel van felszerelve, amely optimális méret, valamennyi gyártó követelményeinek/specifikációinak megfelelően biztosítja a beállításhoz szükséges 1: 1 képarányt. és fontos kiemelni, hogy nem deformálja és nem méretezi át a képeket. Az RCCS 3 szoftverkommunikációra képes, és lépésről lépésre irányítja a szerelőt a szerelőállásba érkezett jármű gyors és automatikus azonosításakor.  A mérőpanel kiválasztása és beállítása a monitoron történik. A kiválasztott járműnek megfelelő panelek képeit automatikusan továbbítják és pozícionálják.

Az RCCS 3 vázát egy robusztus főtartó alkotja, amelynek magassága elektromotorral állítható, gombok segítségével könnyen oldalra és előre billenthető. A beállítás során kézikerék és lézeres szintező teszi lehetővé a milliméteres finombeállítások elvégzését. Az egység tetején egy másik lézeres szintező található, amely a jármű középvonalának pontos meghatározására szolgál, az eddig megszokottak szerint a márkajelzés/ az elülső és hátsó embléma által kijelölt tengelyre támaszkodva végzi el a hossztengely pozíciójának meghatározását. A vízszintes beállító rúd két távolságmérővel és egy fényvisszaverő táblával van felszerelve, ez utóbbi egy központi lézerrel az első radar beszabályzásához.

 

(Küllei)