A Hella Smart Car Access digitális kulcsa

A HELLA digitális autókulcs fejlesztésébe kezdett, amely mobiltelefon applikációval működik.

A mobil applikáció segítségével zárni és nyitni lehet az autót, valamint a telefont felemelve indítani a motort. A rendszer működés ultraszéles sávú (UWB) kommunikáción alapul. Ez a digitális, okostelefon-alapú autókulcs nemcsak a lehető legnagyobb kényelmet kínálja a végfelhasználó számára, és a legmagasabb biztonsági előírásoknak is megfelel. Az első megrendelő egy nemzetközi autógyártó, melynek neve egyelőre ismeretlen.

A rendszer 50 méter távolságból a jármű automatikusan felismeri a mobil eszközt, amint a sofőr megközelíti az autó két méteres körzetét, kioldódik. Maga a motor azonban csak akkor indítható el, ha az okostelefon a jármű belsejében van. Ugyanakkor a járműhöz való hozzáférési engedélyek digitálisan kezelhetők és megoszthatók a HELLA intelligens autóelérési rendszere alapján, például autómegosztási szolgáltatások vagy flotta szolgáltatók számára. A rendszermegoldás kompatibilis mind az Android, mind az iOS operációs rendszerrel.

Személyre szabott információk is tárolhatóak az alkalmazásban, a további kényelmi vagy személyre szabási funkciók, például az üdvözlő vagy a belső világítást lehetővé tevő funkciók aktiválása érdekében.

„A HELLA évente körülbelül 25 millió klasszikus távvezérlő kulcsot gyárt világszerte számos gyártó számára. Ez azt jelenti, hogy már vezető pozíciót töltünk be ezen a területen ”- mondja Björn Twiehaus, a HELLA elektronikai részlegért felelős ügyvezető igazgatója. "Erős technológiai bázisunkra építve most megtesszük a következő lépést okostelefon-alapú intelligens vezérlések felé azáltal, hogy a járművekhez való hozzáférést még okosabbá, kényelmesebbé és biztonságosabbá tesszük, ezáltal új szintre emelve."

 

(Küllei)

forrás: garagewire.co.uk