Az autónak hallani is kell tudni

A Reality AI segítségével az Infineon Technologies kifejlesztett egy szenzoros megoldást, amely az autonóm rendszereknek – önvezető autóknak – hallásérzetet ad. Ez lehetővé teszi a többi közlekedő gépjárműtől érkező akusztikus jelek felismerését.

Az Infineon Technologie és a Reality AI által kifejlesztett érzékelő megoldás a Xensiv MEMS mikrofonokon alapul, kombinálva az Aurix mikrovezérlőkkel (MCU) és a Reality AI Automotive See-With-Sound (SWS) rendszerével.

A gépi tanuláson alapuló algoritmusok lehetővé teszik a rendszer számára, hogy érzékelje a sürgősségi járművek, autók és más közlekedők akusztikus jelzéseit. A gépi tanulás azt is biztosítja, hogy a vészhelyzeti járművek szirénáit országspecifikusan felismerjék. Az autóipar által tanúsított Xensiv MEMS IM67D130A mikrofon üzemi hőmérséklet-tartománya -40 ° C és + 105 ° C között van. A torzításmentes hangjelek megszerzését az alacsony torzítás (THD) és a magas akusztikai túlterhelési pont (AOP) 130 dB SPL teszi lehetővé. A Reality AI szoftver az Infineontól származó Aurix TC3x MCU családot használja az audio jel feldolgozásához. A Xensiv MEMS IM67D130A mikrofon most PG-LLGA-5-4 házba rendelhető.