Kiberbiztonsági tesztelés

A német szövetségi gépjármű-közlekedési hatóság (német rövidítésével, KBA-ként ismerjük) a TÜV Rheinland-ot jelölte ki a járművek kiberbiztonságának műszaki vizsgálójaként az UN-R 155, az UN-R 156 és az UN-R 157 előírásoknak megfelelően.


Forrás: argus-sec.com

A villamosítás és az automatizált vezetés mellett a járművek kiberbiztonsága az egyik legfontosabb kihívás az autóipari gyártók (OEM) és az autóipari beszállítók (TIER gyártók) számára. A kiberbiztonsági irányítási rendszerek (Automotive Cyber Security Management System -CSMS) célja, hogy megvédjék a teljes járművet, az infrastruktúrát és a berendezéseket a fenyegetések ellen. 2021 januárjában hatályba lépett az UN-R 155 és az UN-R 156 két rendelet, amely meghatározta a járművek kiberbiztonságának jövőbeli kereteit. A TÜV Rheinland kijelölésével az OEM-ek már kérelmezhetik az ezen ENSZ-előírásokon alapuló tanúsítványokat és jóváhagyásokat. A TÜV Rheinland autóipari és kiberbiztonsági szakértői minden OEM-t támogatnak járműkiberbiztonsági kihívásaikkal. Az átfogó szolgáltatási portfólió a jármű életciklusának minden szakaszát lefedi, a koncepciótól kezdve a fejlesztésen és a gyártáson át a használat végéig tartó szakaszig. "A sikeres homologizálás és a kiberbiztonság terén szerzett széleskörű tapasztalataink alapján teljes megoldást kínálhatunk ügyfeleinknek a jármű kiberbiztonsági homologizálására" - mondja Holger Hütz, a TÜV Rheinland globális üzleti területvezető mérnöke. Első sikeres ügyfélprojektek A TÜV Rheinland járműkiberbiztonságra szakosodott csapata már az első CSMS tanúsítási auditokat és típus-jóváhagyási teszteket hajtja végre ismert gyártókkal rendelkező ügyfélprojektekben. Ezenkívül az UN-R 156 (szoftverfrissítések) és az UN-R 157 (automatizált sávtartó rendszerek) első projektjei már futnak.


Forrás: McAfee

A csaknem 150 évvel ezelőtt alapított TÜV Rheinland a világ egyik vezető tesztelési szolgáltatója, több mint 21 400 alkalmazottal és 2,1 milliárd eurós éves bevétellel. 2006 óta a TÜV Rheinland az ENSZ Globális Egyezményének tagja a fenntarthatóság előmozdítása és a korrupció elleni küzdelem érdekében. Magyarországi szervezet TÜV Rheinland-KTI Kft. tuvkti.hu

 

Forrás: PresseBox, Köln, 14.04.21.