A jövő üzemi hőmérséklet kezelési megoldása a Vernettől

A járművek hűtési folyamata egyre kifinomultabb lesz, ahogy a különböző új rendszerek megjelenése a járművekben, megfelelő hűtési technikákat igényelnek. AGR, turbófeltöltők és a hibrid járművek akkumulátorai is olyan rendszerek, amelyeknek megvannak a saját komplex csőrendszerei.

A Vernet hőmenedzsment modulok rendszerei az utasteret kezelik, miközben hűtik a belsőégésű motort, a váltót, illetve a magas feszültségű alkatrészeket is. Mindezek különféle hűtőkörökbe vannak integrálva, a hőkezelő rendszer figyelemmel kíséri az egyes elemeket annak biztosítása érdekében, hogy a lehető leggyorsabban elérjék és fenntartsák egyéni optimális üzemi hőmérsékletüket.

A fejlettebb hibrid járművekben ez a hőmérséklet a vezetési körülmények hatására is változhat. Az egyes rendszerek üzemeltetési követelményei jelentősen megváltoznak, mikor a jármű elektromos üzemmódból belsőégésű üzemmódba kapcsol, így mindegyik hűtőkör más és más áramlási szintet igényel a legmagasabb szintű megbízhatóság, kényelem és hatékonyság elérése és fenntartása érdekében.

Az integrált Vernet hőmenedzsment modulok a modern járműtechnika követelményeinek köszönhetően születtek és továbbra is meg fognak felelni a jövő kihívásainak.

 

Forrás: MotoFocus