Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2022. november | Olvasson bele!

A PSA és a Bosch egyesítik hibridtechnológiai ismereteiket

hirdetés

A PSA Peugeot Citroën és a Robert Bosch GmbH stratégiai együttműködésről állapodott meg a dízel-hibrid technológia területén.

 

2011-től kezdődően a Párizsi Autószalonon kiállított Peugeot Prologue és Citroën Hypnos tanulmányautókon bemutatott, innovatív dízel-hibrid technológiával látják el a Peugeot és a Citroën márka modelljeit. A PSA Peugeot Citroën számára nagy jelentőséggel bír a környezetvédelmi stratégiája középpontjában álló dízel-hibrid technológia továbbfejlesztése és indusztrializálása. Azzal, hogy egyik fő partnerét, a világ elsőszámú autóipari berendezésgyártóját, a Bosch-t bízza meg az általában több beszállító között megosztott alkotóelemek gyártásával, a PSA Peugeot Citroën megteremti a feltételeket a dízel-hibrid gépjárművek európai piacra történő, mielőbbi bevezetéséhez. A megállapodás keretében – a hátsó villanymotor és az első magasfeszültségű generátor mellett – a Bosch szállítja a kiegészítő teljesítményelektronikát is, melynek feladata ezen alkotóelemek működtetése. Ezen felül, a PSA Peugeot Citroën által felállított műszaki előírások alapján szintén a Bosch szállítja azt a rendszert, mely az optimális energia-újrahasznosítás érdekében a párbeszédet szavatolja az elektromos és elektronikai alkotóelemek, valamint a fék- (ABS) és menetstabilizáló (ESP) rendszerek között. A két partner tervezőirodáinak nagyobb fokú együttműködése lehetővé teszi a hibrid hajtáslánc működésének optimalizálását, miközben kölcsönösen felgyorsítják egymás számára a következő évek során jelentős fejlődés elé néző szakterület ismereteinek megszerzését.

hirdetés

 

A PSA Peugeot Citroën a partnerkapcsolaton keresztül bizalmáról biztosítja a Bosch-t, és tanúsítja, hogy egyes beszállítóival hosszú távú, privilegizált stratégiai együttműködés kialakítására törekszik. A gyártó e folyamatot előnyösnek ítéli olyan technológiai újítások gyors és költséghatékony piaci bevezetése szempontjából, amelyek a CO2-kibocsátás jelentős csökkenéséhez vezetnek. A PSA Peugeot Citroën szeretné, ha ez a megállapodás elősegítené egy hibridtechnológiára szakosodott európai iparág megszületését. A Bosch számára a szoros együttműködés ígéretes lehetőség egy nagy teljesítményű, hatékony és versenyképes hibridrendszer közös kifejlesztésére a PSA Peugeot Citroënnel. A Bosch immár 30 éve foglalkozik hibridtechnológiával, és jelentős szaktudásra tett szert az akkumulátorok, az elektromos hajtásláncok, a fékrendszerek és a motorvezérlés terén. A Bosch-csoporton belül a közel 370 munkatárs ismereteit egyesítő hibriddivízió célja, hogy hibrid és elektromos gépjárművek számára fejleszszen ki és forgalmazzon különböző rendszereket és alkotóelemeket.


Kapcsolódó dokumentum:


6-7


Tetszett a cikk?

hirdetés

hirdetés