Könnyített Magna akkumulátorházak a Ford F-150 alvázába

A hamarosan megjelenő, teljesen elektromos Ford F-150 Lightning Magna által épített akkumulátorházzal védi a gépjármű áramforrását. Pár hónapja svéd kísérletekről számoltunk be, melyben olyan szénszálas akkumulátorházakat fejlesztenek, amelyek nem csak az akkumulátor tartóelemeként funkcionálnak, hanem magának a jármű vázkeretének részévé is válnak, azáltal csökkentve annak tömegét. A Magna ugyanezt az utat könnyű alumínium házzal tervezi megvalósítani.

Az akkumulátorházak, amelyekre minden elektromos járműnek szüksége van, nagyfeszültségű akkumulátorokat, elektromos alkatrészeket, érzékelőket és csatlakozókat tartalmaznak, hozzájárulva a jármű vázszerkezetének szerkezeti és biztonsági szempontjaihoz, és megóvják a kritikus alkatrészeket az esetleges behatásoktól, hőtől és víztől. Ezenkívül a könnyű alumínium-ház mint fentebb tárgyaltuk segít minimalizálni a teherautó akkumulátorának hozzáadott tömegét. Az F-150 Lightning akkumulátorházak lesznek az elsők, amelyeket a Magna gyárt a Ford számára. Az akkumulátorházat az extrudált és sajtolt alumínium lézerhibrid és hideg fémtranszfer (CMT) hegesztések kombinációjával szerelik össze.

A Magna akkumulátorházai acélból, alumíniumból és több anyagból álló konfigurációkban kerülnek fejlesztésre, beleértve a könnyű kompozitokat is, hogy megfeleljenek minden szükséges alkalmazásnak és felhasználói kritériumnak.