BorgWarner-HYCET hajtásmodul

A BorgWarner a Great Wall Motor leányvállalatával, a HYCET Transmission Technologyval együttműködésben fejleszti háromkuplungos P2 hajtásmodulját és annak hidraulikus vezérlőegységét.

Az új fejlesztés a világ első 9 sebességes P2 9HDCT Hycet „I-Era 2.0” hibrid hajtásláncának része lesz, mely kilenc sebességfokozattal és parkolózár funkcióval rendelkezik majd.

A közvetlenül a belső égésű motor és a sebességváltó közé helyezett villanymotorral a BorgWarner P2 hajtásmodulja, költséghatékony hibridizációt biztosít, és kompatibilis a meglévő járműplatformokkal is.

A P2 hajtómodul integrálja a leválasztó tengelykapcsolót, a hajtómotort és a hűtőrendszert, valamint nagy teljesítményű, alacsony zajszintű állórésszel rendelkezik. A modul közvetlenül a hajtótengelybe szerelhető. A három egymásba ágyazott tengelykapcsolóval rendelkező kompakt kialakítás minimálisra csökkenti a teljes hosszt, ezáltal könnyítve a beépítést.

A BorgWarner jelenleg használatos huzalformázó eljárásának köszönhetően a P2 hajtásmodulban található motor nagy teljesítményt és nyomatéksűrűséget kínál kompakt kialakításban. A gyártási folyamat lehetővé teszi a BorgWarner számára, hogy kisebb méretű, de nagyobb teljesítményű nagyfeszültségű e-motorokat is tömeggyártásba vegyen.

A BorgWarner hármaskuplungos P2 hibrid hajtásmoduljával és hidraulikus vezérlőegységgel felszerelt hibrid járművek tömeggyártásának megkezdése várhatóan 2022. január végére várható, a Hyundai járműveibe a tervek szerint 2023-tól építik a BorgWarner új hajtásmodulját.

A BorgWarner P2 hajtásmoduljával a gyártó weboldalán található videóval ismerkedhetünk.