A BorgWarner villanymotor teherautókhoz

A BorgWarner megerősíti vezető pozícióját a haszongépjárművek villamosításában azzal, hogy a HVH250 (HVH – High Voltage Hairpin) elektromos motorjait választotta ki a nehézteherautók hajtására.

A teherautókat tengelyenként két HVH-motorral kívánják felszerelni, amelyek mindegyike 175 kW-os iparágvezető csúcsteljesítményű, és 425 Nm forgatónyomatékkal rendelkezik 350 volton. „Nagy örömünkre szolgál, hogy elektromos hajtástechnológiákat adunk a nagy teherbírású akkumulátoros elektromos teherautókhoz. Bevált HVH250 motorunk biztosítja az ehhez az igényes alkalmazáshoz szükséges teljesítményt és tartósságot" – mondta dr. Stefan Demmerle, a BorgWarner PowerDrive-rendszerek elnök-vezérigazgatója.

„Azáltal, hogy segítünk ügyfeleinknek a járművek hatékony villamosításában, lépéseket teszünk egy egyre tisztább és energiahatékonyabb világ felé.” A BorgWarner erős háttérből meríthet, hiszen a HVH250-et több mint 10 éve gyártják. A cég villanymotorja több mint 95%-os csúcshatékonyságot kínál az ügyfeleknek, és szabadalmaztatott HVH állórész-tekercselési technológiát, valamint közvetlen hajtást, lánchajtást, szíjhajtást vagy integrált opciókat kínál.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.