800 Voltos motor a BorgWarnertől

A BorgWarner új nagyfeszültségű (HVH, High Voltage Hairpin) motort dob piacra, amely 97% -os hatékonyságú és több, mint 400 kW teljesítményű. A 800 volt feszültségű nagyobb teljesítménysűrűséget és csökkentett töltési időt biztosít. Ezzel a lépcsővel a BorgWarner már négy motorváltozattal rendelkezik, ami széles lefedettséget tesz lehetővé. Gyártása várhatóan 2024-ben indul, és sokoldalú platformja támogatja a gyártók közös elektromos hajtáslánc elgondolásait.

 "A HVH 320 hozzáadása elektromos motorcsaládunkhoz megerősíti kínálatunkat, és kiváló példa arra, hogy a BorgWarner elkötelezett a korszerű, a piaci igényeknek megfelelő, tiszta meghajtási technológiák szállítása mellett" - mondta Dr. Stefan Demmerle, elnök-vezérigazgató. "800 voltos névleges feszültséggel a töltési idő jelentősen csökkenthető és nagyobb teljesítménysűrűség érhető el el.”

A BorgWarner a HVH 320 motorplatform négy változatát tervezte meg, hogy megfeleljen az ügyfél igényeknek. A motor tiszta és csendes működést kínál, miközben eléri a 1270 Nm nyomatékot.

A HVH 320 motor a BorgWarner HVH sorozatú motorok portfóliójának legújabb tagja, amelyeket mind a könnyű haszongépjárművek, mind a nagy teherbírású haszongépjárművek számára kínálnak. Ezek a sokoldalú motorok állórész tekercselési technológiával készülnek, könnyen integrálhatók a különböző hajtáslánc konfigurációkba. A BorgWarner ezen új fejlesztése kedvezőbb kilátásokhoz juttatja az elektromos teherautók koncepcióit is.

 

(Küllei)