Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2023. január | Olvasson bele!

A Porschének gyárt tükröket a mosonmagyaróvári SMR

hirdetés

A Porsche számára gyárt személyautó-tükröket az SMR Automotive Mirror Technology Bt. – közölte az indiai tulajdonú, mosonmagyaróvári társaság vezérigazgatója az MTI-vel. Tibori Pál Levente elmondta: tavaly novemberben keresték fel a Porsche illetékesei a gyárat, majd néhány héttel később jelezték, hogy az SMR-re cserélik le eddigi, németországi beszállítójukat.

A tervezés idején Cajun néven futó, az idei frankfurti autóipari kiállításon Macanként bemutatott modell tükrei készülhetnek a magyarországi gyárban. A fejlesztés központja az SMR győri laborja – tette hozzá. Közlése szerint már tervezik a tükrök gyártósorát, amelynek összeszerelése azt követően kezdődhet meg, hogy a Porsche jóváhagyta a tükrök tervét.

hirdetés

„Az évi 150 ezer tükör 14 milliós éves termelésünk kis hányada, de segít elérni tervünket, hogy 2013-ra száz százalék közelébe emelkedjen tavaly ősszel felavatott mosonmagyar-
óvári üzemünk kihasználtsága” – jegyezte meg a vezérigazgató, megemlítve: bíznak abban, hogy további Porsche-típusok beszállítói szerződését is elnyerik a jövőben.

Az SMR (Samvardhana Motherson Reflectec) a 2010-es üzleti évben 2,7 milliárd dolláros forgalmat elkönyvelő Samvardhana Motherson Group tagja. A vállalatcsoport minden ár- és járműkategóriában gyárt külső és belső tükröket. Észak-Amerika, Európa, Ázsia és Ausztrália szinte minden autógyárának beszállítója. A cégcsoport a világ 23 országában több mint 90 gyártóhelyen működik, munkavállalóinak száma meghaladja a 40 ezret. Az SMR mintegy hatezer munkatársat alkalmaz, negyedüket Magyarországon. Az itteni cég tavaly mintegy 200 millió eurós forgalmat ért el.

MTI


Kapcsolódó dokumentum:


64


Tetszett a cikk?

hirdetés

hirdetés