Tiszteletbeli professzori címmel tüntették ki Reinhold Würth urat

A Würth vállalatcsoport felügyelőbizottságának elnökét, Prof. Dr. h. c. mult. Reinhold Würth urat november 23-án az Óbudai Egyetem a Magyar Tudomány Ünnepének záró programja keretében avatta tiszteletbeli professzorává. A társadalmi ügyek és kultúra iránt elkötelezett vállalkozó olyan sikeres cég élén áll, amelynek magyarországi leányvállalata a gazdasági válság ellenére is két számjegyű forgalomnövekedést ért el.

A megtisztelő címet az egyetem a Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar kezdeményezésére ünnepélyes keretek között adta át a Magyarországon is jelenlévő vállalatcsoport vezetőjének. A karon tanuló diákok oktatását a Reinhold és Carmen Würth Alapítvány közel húsz éve támogatja. Az Óbudai Egyetem ezzel a tiszteletbeli professzori címmel ismerte el a hosszú távú sikeres együttműködést. Prof. Dr. h. c. mult. Reinhold Würth, a német vállalatcsoport 76 éves elnöke a Magyar Tudomány Ünnepének záró programjára érkezett Budapestre. Már több ízben kapott a gazdasági és üzleti életben végzett kimagasló munkásságáért, illetve a társadalom és kultúra támogatójaként elismerést: többek között több díszdoktori, díszszenátori és díszpolgári címmel is büszkélkedhet, sőt lovaggá is ütötték.

A Würth Szereléstechnika Kft. 1991-ben hozta létre a Magyarországon bejegyzett Reinhold és Carmen Würth Alapítványt, amely az egyetemi és főiskolai oktatást, a természet- és környezetvédelmi nevelőmunkát támogatja, segíti a nevelőotthonokban élő, sokszorosan hátrányos helyzetű gyerekeket, fiatalokat és az idősek otthonában élő embereket. Az alapítvány 1992-ben állt az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar mellé. Itt a szociálisan hátrányos helyzetű, ám jól tanuló egyetemi és főiskolai hallgatók tanulmányait ösztöndíjjal, anyagi és szakképesítési támogatással, különböző fejlesztési innovációs projektekre vonatkozó megbízásokkal, a Würth németországi központjában zajló gyakorlati oktatással segíti. Würth-ösztöndíjban, pénzjutalomban és oklevélben azonban nem csak az Óbudai Egyetem mérnökhallgatói részesülnek, az alapítvány a Magyar Képzőművészeti Egyetemet 1993, míg a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karát 1994 óta támogatja. Az alapítvány megalapítása óta mintegy 250 hallgató részesült Würth-ösztöndíjban.