Előfizetek 2024 október
Olvasson bele!
Autótechnika digitális folyóirat

Előfizetek 2024 október
A főszerkesztő üzeni
A főszerkesztő ajánlása októberi lapszámunkból

Figyelemfelkeltés, vegyük inkább vegyük figyelmeztetésnek, amiben az Autótechnika októberi száma bővelkedik. Az érzékelhető, hogy az autótechnika maga a megtestesült információhalmaz melyet szerez, melyet létrehoz, ezer szállal kötődve környezetéhez. Ezeket a gyártók féltik, van is mit félteniük. Természetes, hogy a hozzáférést korlátozzák: ellenőrizetlenül ne legyen elérhető, kéretlenül senki ne rondítson bele. SGW, SERMI, ePTI, EDC – lassan meg kell barátkozni az ezek mögött lévő tartalommal, védelmekkel, korlátozással. Kizárjuk magunkat az autóból – ez néha megtörténik a maga fizikai valóságában –, most fennáll a veszélye, hogy az információtól leszünk elzárva.

Tovább

Új autómodell bemutató nem gyakori nálunk, a kitüntetett Renault Master 4. generációt a hajtáslánc sokfélesége, a már N1 kategóriában is kötelező asszisztensek és a szervizinformatikai szolgáltatások sokfélesége emeli ki.

Az autójavítók találékonyságára jó példa miként lehet egy régóta ismert és bevált diagnosztikát – a hőfényképezést – könnyen elérhetővé tenni az autó és a házkörüli problémás esetek feltárásában. A hozzáértés itt sem nélkülözhető!

Kiemelt téma a BEV, PHEV kisakku bikázás. A helyes technológia, az esetek műszaki hátterének ismerete adja a megoldást, szerelői lazaság milliós kárt okozhat.

Műhelyeknek szól egy új sorozatunk első része, a műszerfali piktogram „üzenetek” azonosítása. Törekedtünk a választott gyártó esetében a teljességre: Sok ezek sorában a gyártó és típusfüggő jelzés, fontosak az együtt-világítók pontos értelmezése. Nem várható el, hogy a gépkocsitulajdonos tudja ezeket, akár százfélét. Az autós lefényképezi és elküldi szerelőjének. Abban segítünk, hogy ne okozzon meglepetést a szerelőnek, mert nem biztos, hogy kapásból tudja, a neten gyorsan megtalálja.

Motorkerékpár „vezérlésdiagnosztika”, rendszerteszter, közlekedésbiztonság, elrémisztő karosszériaállapot és fogósra sikeredett tudáspróba még kiemelésre kívánkozik a tartalomból.

Váljék hasznára!

És kérjük előfizetésével 2025-ben is támogassa az Autótechnikát, legyen a lap 35. évfolyamának olvasója!

Tartalom