Egymillió új munkahelyet hozhat a jövő az autóipar-közeli gazdasági területeken

Az 1967-ben alapított, világszerte nagy elismerésnek örvendő Roland Berger stratégiai tanácsadó vállalat elemzése szerint az elkövetkező 15 évben egymillió új munkahely jöhet létre Európában az autóipar-közeli területeken.

Az új munkahelyek talán lendületbe hozhatják a hosszú évek óta nehézségekkel küzdő autóipari szektort. Ehhez azonban nagyon fontos a megfelelő szakemberek képzése, valamint a stabil, versenyképes, modern vállalkozások megléte. Kérdés, hogy Magyarország képes lesz-e megfelelő tudásszinttel rendelkező szakembereket képezni, valamint számukra lesznek perspektívát jelentő hazai vállalkozások?

A SIGNAL Biztosító Zrt. – a német SIGNAL IDUNA csoport leányvállalata, amely Európa 50 legnagyobb pénzügyi és biztosítási konszernje közé tartozik – egyaránt elkötelezett az ifjúság nevelése, valamint a vállalkozások fejlesztése mellett, hiszen e két tényező együtt alapfeltétele egy ország gazdasági fejlődésének. Társaságunk ezért támogatja az Autótechnika országos tanulmányi versenyt, mely hozzájárul a versenyképes tudással rendelkező autóipari szakemberek képzéséhez.

Egy olyan iparágban, ahol K+F révén szinte mindennap új technikai megoldásokat hoz, elengedhetetlen a vállalkozások számára a biztonság és a váratlan helyzetekre való felkészültség. A SIGNAL Biztosító a lakossági szegmens mellett kiemelten foglalkozik a vállalkozói szektorral, melynek sikeréhez társaságunk két újonnan fejlesztett, a vállalkozók egyedi igényeit kielégítő biztosításokkal járul hozzá.

ALL RISKS termékünk széles körű fedezetet nyújt a vállalkozás épületeire, gépeire, készleteire, csaknem minden véletlen, váratlan okból bekövetkező kárt megtérít. Legújabb GÉPTÖRÉS biztosításunk speciális, ún. technikai kockázatokat tartalmaz, mint pl. a kezeléssel, működtetéssel kapcsolatos veszélyek (kezelési hiba, gondatlanság vagy az elektromos energia hatásai (elektromos tűz) vagy külső mechanikus hatások.