Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2023. január | Olvasson bele!

A Mitsubishi Motors megkezdi az Európába szánt elektromos autók gyártását

hirdetés

A Mitsubishi Motors Corporation (MMC) Tokióban, október 6-án bejelentette, hogy a Mizushima üzemben megkezdte új generációs elektromos autója, az i-MiEV és testvérmodelljei, a Peugeot iOn és a Citroën C-Zero gyártását az európai piacokra.

hirdetés

Az MMC tavaly óta árulja a japán specifikációjú i-MiEV modellt. Az európai specifikációjú változatok gyártása után az MMC megkezdi az exportot. A 2010-es pénzügyi évben (2010 áprilisától 2011 március végéig) az MMC tervei szerint összesen 5 ezer i-MiEV-t értékesít majd. Ebben a mennyiségben benne vannak a PSA számára épített modellek is.

A Mizushima üzemben tartott ünnepségen az MMC elnöke, Osamu Masuko azt mondta, hogy „100 év telt el a belső égésű motor tömegméretű gyártásának megkezdése óta. Az i-MiEV-vel megtettük a következő lépést az automobil következő 100 éve felé. Ma pedig újabb lépést teszünk, amikor megkezdjük a gyártást az európai piacra, s jó úton haladunk afelé, hogy globálisan áruljuk elektromos járműveinket. Ez hatalmas ugrás az autóipar számára, s egyben az európai e-mobilitás kezdete is.”

Az MMC Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Németországban ez év decemberétől kezdve értékesíti az i-MiEV modellt, a 2011-es pénzügyi évben folyamatosan bővül a piacok száma (Ausztria, Belgium, Dánia, Írország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Portugália, Spanyolország, Svédország, Svájc). A japán specifikációjú i-MiEV-hez képest az 
európai változatot némiképp átalakították, hogy jobban megfeleljen az európai követelményeknek: más az első és a hátsó lökhárító kialakítása, több a biztonsági felszerelés, mint pl. aktív stabilitási rendszer (ASC), illetve teljesen új balkormányos belső műszerfalkivitel stb. Az i-MiEV európai változata egy feltöltéssel 150 km-es hatótávolságra képes az európai NEDC ciklusban mérve.


Kapcsolódó dokumentum:


28-29


Tetszett a cikk?

hirdetés

hirdetés