Láng Kereskedelmi Kft. - 20 éve az autóalaktrész-kereskedelemben

A magyarországi autóalkatrész piac egyik legmeghatározóbb szereplője, a Láng Kereskedelmi Kft 20 éves jubileumát ülte szeptember végén. 1990. szeptember 30-án Láng Róbert és Rónai Zsuzsanna alapította a céget, autóalkatrészek importja, nagy- és kiskereskedelme profillal. 30 m2-es pincehelyiségből, 3 fővel, csekély raktárkészlettel indult a munka.

A rendszerváltás után Magyarországon egymást követték az újabb és újabb márkakereskedések, márkaszervizek, független szervizek. A piacnak alkatrészre volt szüksége, folyamatosan nőtt a kereslet a Láng Kft. szolgáltatása iránt, ezzel együtt a cég is egyre nagyobb léptékben fejlődött. Láng Kft. leányvállalataként 1993-ban megalakult Car-Go Gépjárműalkatrész Kereskedelmi Bt, hogy betöltse az ez idő tájt a magyar piacon tátongó űrt a haszongépjármű alkatrészek kereskedelme területén. Ma a nemzetközi Rhiag Group csoport tagjaként, a Láng Kft. és a Cargo Kft több mint 10000 regisztrált ügyféllel, összesen 14 telephellyel, illetve 23 nagykereskedő partnerrel rendelkezik.

Az alkalmazottak létszáma megközelíti a 200 főt. 8000 négyzetméteren helyezkedik el a Központ, a Raktár 10000 négyzetméter tárhelyen, 23000 polcon, több mint 100000 különböző cikkszámú alkatrésznek biztosít helyet. Folyamatos termékbővítés eredményeként ma már közel 300 beszállító alkatrészei – fék, futómű, motor körüli, motoralkatrészek, karosszériaelemek, kenőanyagok, kémiai és egyéb kiegészítő termékek – kerülnek forgalomba a Láng képviseletekben. A kezdetek filozófiáját vallja ma is a Láng Kft: kiváló minőség – kedvező ár – magas színvonalú kiszolgálás. Amíg 20 évvel ezelőtt úttörőként indult a cég, ma az autóalkatrész disztribúciós piacon rendkívül kiélezett a verseny. Az maradhat igazán életképes, aki megfelelő költséggazdálkodás mellett a jelenlegi szolgáltatási színvonalát nemcsak megtartani tudja, hanem azt tovább is fejleszti. Ebben a Láng Kft. és a Cargo Kft. elkötelezett.