Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2020. augusztus | Olvasson bele!

Az autók virágkora még csak most következik?

Újabb „aranykor” beköszöntében reménykedik az autóipar az ázsiai kereslet robbanásszerű növekedésére és az alternatív meghajtási technológiák terjedésére alapozva.

„Az autók virágkora még csak most következik" – mondta Dieter Zetsche, a Daimler vezérigazgatója a Handelsblatt által rendezett tanácskozáson Münchenben.

hirdetés

A Daimler vezére szerint maga sem hitte volna, hogy a 2009-es válságév után ilyen hamar magára találjon a német autóipar. Rámutatott azonban, hogy a gazdasági helyzet javulása még számos kockázatot hordoz magában. „Száz százalékos biztonsággal persze semmit nem állíthatunk" – mondta. A jelek azonban a helyzet további javulására utalnak. Az év első felében különösen a prémiumkategóriás márkákat gyártó német vállalatok értek el sikereket.

„Az idei év egyike lehet a legjobbaknak az autóipar történetében" – mondta Dieter Zetsche. Június akár rekordhónapnak is bizonyulhat a Daimler számára. „A prémiumkategória manapság különösen dinamikusan fejlődik." Komoly sikereket ért el az elmúlt hónapokban a BMW és az Audi is.


Kapcsolódó dokumentum:


31


Tetszett a cikk?

hirdetés

hirdetés