Régi alkatrészek a Bosch ESI[tronic] segítségével

A Bosch ESI[tronic] alkalmazhatóságát most a régebbi, illetve veterán járművek területeire is kiterjesztették. Az idősebb és a veterán járművek esetében azonban számos keresett alkatrész fellelhető a „Bosch Classic Parts Supply” kínálatában, amelyet a „Bosch Automotive Tradition” hívott életre. Az Ebay-shop választéka és az ESI[tronic] műhelyszoftver között létrehozott közvetlen link így valójában annak lehetőségét teremti meg, hogy a műhelyek immár egyszerűen és gyorsan hozzáférhessenek a kívánt alkatrészhez. A Bosch ESI[tronic] leginkább a már 20 évnél idősebb termékek esetében irányít a Bosch Classic Parts Supplies készletéhez.

Amennyiben a kívánt alkatrész megtalálható a „Bosch Classic Parts Supplies” Ebay-shop kínálatában, a „CSA: Classic Shop Also” megjegyzés jelenik meg. A felhasználó ekkor közvetlen link útján, egyetlen egérkattintással a Bosch Automotive Tradition honlapjára (www.automotive-tradition.de) léphet át, majd onnan az Ebay-shopba, ahol megvásárolhatja a keresett alkatrészt. Az értékesítés ezen alternatív formájának használatával, az idősebb járművek alkatrészei is egyszerűen, hosszas keresés nélkül beszerezhetők, hatékonyan segítve a műhelyeket ügyfeleik időbeni és szakszerű kiszolgálásában.

A Bosch Automotive Tradition 2007 végén hozta létre saját „Bosch Classic Parts Supplies” shopját az Ebay rendszerében. A shop 2008-ban már mintegy 80 ezer látogatást regisztrálhatott, ami a tavalyi év során megduplázódott, mindeközben az üzlet kínálata a háromszorosára bővült. Jelenleg 18 kategóriában összesen mintegy 2700 termék vár vásárlóra. A 2009-es év során az ipari partnerek köre is jelentősen bővült, a választékot immár a járműkarbantartás, a kenőanyagok és a gumiabroncs kategóriájának értékes és színvonalas termékeire is kiterjesztve. A shop nem csupán német, hanem brit, francia és spanyol platformmal is rendelkezik.

A „Bosch Automotive Tradition” az idősebb és veterán járművek igényes és színvonalas szervizszolgáltatója. A klasszikus modellek professzionális alkatrészellátását a „Bosch Classic Division” szervezi, például régebbi alkatrészek hosszú távú tárolásával, illetve az eredeti dokumentáció felhasználásával akár azok újbóli legyártásával is. A „Bosch Automotive Tradition” kínálatából az alkatrészek a nagykereskedőkön, a Bosch szervizközpontjain és az autógyártók veteránrészlegein keresztül szerezhetők be. Az Ebay-shop azonban mind gyakrabban veszi át a Bosch régebbi alkatrészei forgalmazásának feladatát, a „Bosch Automotive Tradition” kínálatának régi dokumentációi, szerelési útmutatói és alkatrészlistái mindenkor gyorsan és egyszerűen juthatnak el a veterán autók rajongóinak kezébe.