Az SKF termékek legteljesebb kínálata a japán és koreai autómárkákhoz

Az SKF bejelentette, hogy a 2010-es évet a vezérműszíj- és görgőkészletek, valamint a hosszbordásszíj-görgőkészletek termékkörein belül további jelentős kínálatbővítéssel nyitja, elsősorban az Európa útjain futó „ázsiai eredetű”, azaz jellemzően japán és koreai autómárkák eltérő típusaihoz kifejlesztett újabb termékek és cikkszámok bevezetésével.

Az SKF a teljes európai járműpark 95%-ához bármikor tud cserealkatrészt szállítani, mégpedig prémium minőségben. Az SKF esetében a hosszbordás szíjak tényleges hosszúsága minden egyes cikkszámnál pontosan az eredeti gyári „OE” specifikációkkal egyezik meg, és a javítókészletek további alkotóelemei is, mint pl. a szíjvezető- és feszítőgörgők, szigorúan az eredeti „OE” minőségnek mint minimum követelményeknek felelnek meg. 2010 folyamán, az SKF kínálatában újabb 109 db hosszbordás szíj jelenik meg, ezúttal kifejezetten az „ázsiai” márkák gépjárműváltozatait megcélozva. Így az Európában futó japán és koreai gépjárműveknek – néhány példa: Suzuki Swift és Ignis, a Hyundai i10, Nissan Qashquai, Toyota Aygo vagy a Subaru Impreza 3 – immár 85%-a javítható lesz eredeti hosszúságú és minőségű SKF szíjakkal is.

Ahogy Olivier Vigier, az SKF termékmenedzsere kifejtette: „Az ázsiai eredetű gépjárműmárkához tartozó autók motor- és szíjhajtásváltozatainál egyre több olyan újabb kivitel fordul, melyekhez a minőségi „ és ugyanakkor valóban pontosan megfelelő hosszúságú „ szíjak, valamint ezen szíjhajtások teljes körű felújításához szintén elengedhetetlen minőségi fémalkatrészek sok esetben csak az adott gépjárműtípus gyártójától voltak beszerezhetőek.”

Az SKF 2010-ben a pótalkatrész-kínálatát folyamatosan fejleszti tovább, és így az év végére – az ún. „ázsiai márkák” vonatkozásában is – eléri a 90%-os autópark-lefedettséget, miközben továbbra sem enged a pontos gyári megfelelés koncepciójából.

További információk az SKF kínálatáról és javítókészleteiről a www.vsm.skf.com honlapon találhatóak.