7 év garancia mindegyik Kia típusra

A 2009-es év kiemelkedő eladási mutatóit a Kia Motors Europe piacvezető, 7 év garanciával ünnepli, amelyet 2010-től minden Európában értékesített Kia modellre kiterjeszt. Az elsőként 2006-ban, az Európában gyártott Cee’d-re bevezetett egyedülálló és innovatív 7 év Kia garancia sikerét követően a Kia a 7 évre vagy 150 000 kilométerre szóló garanciáját minden Európában elérhető modelljére kiterjeszti a kiskategóriás Picantótól a Kia csúcsmodelljének számító Sorentóig. Az új 7 év Kia garancia Európa több mint 20 országában, köztük a legjelentősebb piacokon, minden 2010. január 1. után eladott és regisztrált új Kia autóra érvényes. A garancia teljes gépjárműre vonatkozó, gyártói garanciát jelent, és minden egyes járműre 7 évig, illetve 150 000 km futásteljesítményig érvényes, amelyik ezek közül előbb bekövetkezik. Az első 3 évben nincs kilométer-korlátozás. Ezen felül, modelltől függően, 7–12 éves átrozsdásodás elleni garanciát kínálnak.

„Már korábban kifejeztük azt a szándékunkat, hogy a vásárlói elégedettség tekintetében a világ elsőszámú márkájává kívánunk válni. A teljes modellpalettára kiterjesztett 7 év garanciánk nagy lépést jelent e célunk elérése felé. Ez a 7 év garancia kétségtelenül tovább fogja növelni a forgalmat bemutatótermeinkben, márkakereskedéseinkben és jelentős eladásnövekedéshez fog vezetni 2010-ben és az azt követő években” – fejtette ki Paul Philpott, a Kia Motors Europe operatív igazgatója.

A 7 év Kia garancia nagy előnye, hogy nemcsak az eredeti tulajdonos nyugalmát és megelégedettségét biztosítja, hanem a garancia a későbbi tulajdonosokra is átruházható. Bizonyos részekre eltérő feltételek érvényesek (a fényezésre 5 év vagy 150 000 km a garancia, az audio- és navigációs rendszerre 3 év vagy 100 000 kilométer, a gyári alkatrészekre, kiegészítőkre és akkumulátorokra 2 év). A garancia alól kivételt képez az olyan kopó-forgó alkatrészek normál elhasználódása, mint a gumiabroncsok, a fékbetétek vagy a tengelykapcsoló-betétek.

„Az új 7 év Kia garancia a leghosszabb időre szóló, és egyben legjobb gyártói garancia a teljes európai autópiacon. Világos, hogy minél hosszabb a garanciális időszak, annál kedvezőbb ez a vásárlók számára, ezért döntöttünk úgy, hogy a 7 év garanciát minden modellünkre kiterjesztjük (A garanciaprogram nem vonatkozik a következő modellekre: Kia K2900, K2500 és K2700 haszongépjármű, 2010-es modellév előtti Carnival, és 2010-es modellév előtti Sorento – A szerkesztő). A garancia minden Kia-tulajdonos számára biztonságot nyújt, és nyugodt autózást biztosít, valamint tovább növeli a járművek értékállóságát a használtautó-piacon” – tette hozzá Paul Philpott.

Forrás: Kia Motors Hungary