Ahogy Önök látták

Az Autótechnika Akadémia keretében, május 16-án, szombaton közel 100 szakember vett részt és vett át a nap végén oklevelet a Ford Duratorq motorok témát feldolgozó szakmai tanfolyamunkon. Az Autótechnika Akadémia rendezvények eddig sem voltak ismeretlenek a gépjárműjavító-ipar szakemberei számára. Összesen több mint 600 szakember vett részt 2006- ban és 2007-ben, az ország több pontján is megrendezett IMMO-konferenciáinkon, és még ennél is többen jöttek el a PDTDI témakörét feldolgozó Autótechnika Akadémia rendezvényeinkre. A legutóbbi Ford Duratorq motorokkal foglalkozó rendezvényünk kapcsán megkérdeztük tapasztalataikról résztvevőinket is:

Ifj. Pápai József, Bosch Car Service tulajdonos:
– Én „gyakorlott akadémiás” vagyok, eddig mindegyik téma feldolgozását meghallgattam az Autótechnika Akadémia keretében. Természetesen nem véletlen, hogy ez így van, hiszen nagyon hasznosnak, a mindennapok gyakorlatába átültethetőnek ítélem az itt elhangzott információkat. Ma is sok újdonságot hallottam, különösen a vezérléssel kapcsolatos rész tetszett. Jó, ha az ember azt is tudja, hogy mihez ne nyúljon, hogy ne csináljon nagyobb bajt… Kíváncsian várom, hogy mikor kerül egy újabb témakör terítékre az Autótechnika Akadémia keretében. Én biztosan ott leszek.

Kopasz Ernő, oroszlányi autószerelő mester:
– Ez az első alkalom, hogy részt veszek az Autótechnika Akadémián, és nagyon elégedett vagyok mind az előadások szakmai színvonalával, mind a körülményekkel, a szolgáltatásokkal. Már tudom, hogy az ilyen alkalmak azért is nagyon hasznosak, mert nemcsak az előadóktól tanulunk, hanem egymástól is. A részt vevő kollégákkal meg tudjuk beszélni azokat, a gyakorlatban előforduló különleges eseteket, amelyek megoldásához nagy segítséget nyújtanak a szakmatársak által megosztott tapasztalatok.

Szabó Roland, SZAKRIL 2005 Kft., Budapest:
– Részt vettem már Autótechnika Akadémián, a PDTDI-motorokkal foglalkozó rendezvényen, nagyon jók voltak a tapasztalataim. A mai Ford Duratorq motorokról szóló szakmai tanfolyam szervezése és helyszíne igazán színvonalas. A szakmai tartalmat tekintve a nap első felétől többet vártam, nekem túl általánosak voltak az elhangzott információk. A második rész viszont már nagyon tetszett, és Ruzsa János előadását is nagyon hasznosnak találtam.

Lestár Zoltán, az Országos Mentőszolgálat (Budapest) üzemvezetője:
– Eddig még nem vettem részt Autótechnika Akadémián, és csak dicsérni tudom a Ford Duratorq motorokkal foglalkozó rendezvényt. A kitűnő szervezés és helyszínválasztás mellett a nap legnagyobb értéke, hogy hasznosítható tudáshoz jutottunk. Nagy szükség van az ilyen szakmai tanfolyamokra, ugyanis a vezérképviseletek sajnos általában nem vállalják fel a 4–5 éves típusok vizsgálatának, javításának oktatását. Baracska Antal, a nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Középiskola igazgatóhelyettese: – Eddig minden Autótechnika Akadémián részt vettünk, és a mai nap után is részt fogunk venni. Kitűnő előadásokat hallottunk a Ford Duratorq motorokról, az itt kapott ismereteket, szakmai tudást a középiskolai oktatásban nagyon jól tudjuk majd használni. Mivel megkaptuk az előadások anyagát CD-n is, az itt látott képanyag jelentős részét a diákjainknak is be tudjuk majd mutatni.

Dr. Nagyszokolyai Iván, egyetemi oktató, az Autótechnika folyóirat főszerkesztője, a rendezvény kiemelt előadója:
– Munkatársaim nevében is nagyon köszönöm az elismerő szavakat, igazán jó érzés – mert ez is a célja ezeknek az előadásoknak –, hogy a napi gyakorlatban hasznosítható tudást tudunk átadni. Az Autótechnika Akadémián szereplő témakörök kidolgozása sok-sok munkával töltött hónapot jelent az életünkben. És mivel a puding próbája az evés, minden rendezvény – így ez a mai is – a maga tapasztalataival, a résztvevőktől érkező kérdések, vélemények és visszajelzések segítségével támogatja a felkészülésünket a következő Autótechnika Akadémia napra, amelyre terveink szerint 2009 júliusában, Miskolcon kerülhet sor, szintén Ford Duratorq motorok témakörben.