Sajtóközlemény: Sikerrel megvalósult pályázat a Denco Kft.-nél

A DENCO Kft. 263,54 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Zöld Nemzeti Bajnokok” – A zöldgazdaság területén működő mikro-, kis- és középvállalkozások technológiafejlesztésének támogatása” című pályázat keretében. Az európai uniós fejlesztés lényege egy olyan technológiai rendszer megvalósítása volt, amely alkalmas arra, hogy a válogatott és vegyes, előre aprított vagy darált építőipari hulladékokat alapanyagként felhasználva új építőanyagot és építőelemet állítson elő.

Sikerrel valósult meg az „Építőipari hulladék újrahasznosítására alkalmas építőelem gyártó technológiai rendszer” című pályázat a Denco Kft.-nél.

 A pályázat a Széchenyi Terv Plusz és a GINOP_PLUSZ-1.3.1-21 - „Zöld Nemzeti Bajnokok” – A zöldgazdaság területén működő mikro-, kis- és középvállalkozások technológiafejlesztésének támogatása” című konstrukció keretében valósult meg. A 263,54 millió forintos támogatás segítségével a projekt keretében egy olyan technológiai rendszer megvalósítása volt a cél, amely alkalmas arra, hogy a válogatott és vegyes, előre aprított vagy darált építőipari hulladékokat alapanyagként felhasználva új építőanyagot és építőelemet állítson elő. A rendszer fő eleme az újrahasznosított építőelem gyártó berendezés, amely alkalmas különböző építőipari hulladékok felhasználásával, beton alapú építőelemek gyártására. A projekt kezdeti szakaszában beszerzésre került egy Logalyze és Web Access Control szoftver, valamint az adattárolásra alkalmas Fujitsu Storage szoftver is, mivel ezek segítségével a projekt keretében tárolt digitális adatok biztonságosan, és az egyéb vállalati tevékenységektől elkülöníthetően tárolhatóak és kezelhetők. A továbbiakban a projekt részeként egy ipari know-how került beszerzésre, amely tanulmányozásával birtokába kerültek azoknak az információknak, amelyek a projekt fő céljául szolgáló géprendszer megfelelő üzemeltetéséhez, a gyártandó építőelemek, a gyártandó építőelemek gyártási folyamatához szükségesek. A géprendszer megfelelő működtetéséhez az üzemcsarnokban temperált hőmérséklet szükséges, így a megvalósított technológia üzemeltetéséhez a folyamatos és egyenletes hőmérséklet kialakítása miatt egy levegő-víz hőszivattyús rendszer került kialakításra. Ennek a rendszernek köszönhetően a gyártás minősége és folyamatossága is biztosított. A projekt részeként egy vállalatirányítási rendszer is beszerzésre került. 

 

 A projektről bővebb információt a www.denco.hu oldalon olvashatnak. 
További információ kérhető: 
Jankovich Henrik László, ügyvezető 
Elérhetőség: +3620 967 09 50, email: jankovichhenrik@denco.hu