Hogy az utazás ne váljon rémálommá

A nyár a felejthetetlen utazásokról és kalandokról szól, az autósok számára azonban megterhelő időszak. A forró napsütés, a gőzölgő aszfalt és a hosszú út mind kihívást jelent, különösen, ha gyerekekkel kelünk útra. A Hankook szakértői hasznos tippekkel segítenek, hogy biztonságosan és gondtalanul élvezhessük nyári utazásainkat.


Induljunk időben!

Az időzítés kulcsfontosságú. A hajnali indulás sok család számára bevált, mivel a gyerekek még álmosak és könnyen pihenhetnek tovább az autóban. Este lefektethetjük őket az utazásra alkalmas ruhában, így reggel már nem kell az öltözködéssel bajlódni. Hosszabb autóút alkalmával tartsunk megállókat, ahol a gyerekek kiszállhatnak, mozoghatnak, játszhatnak.


Gondoskodjunk a biztonságról és kényelemről az utazás során!

Indulás előtt ellenőrizzük a gyermekülést és a biztonsági öveket, valamint aktiváljuk az ajtók gyerekzárját. Pakoljunk be játékokat, könyveket, olyan holmit, amivel a gyerekeket le lehet kötni az út során.

A kellemes utazás érdekében tervezzük meg előre az útvonalat, figyelve a pihenőhelyekre és benzinkutakra. Ellenőrizzük az elsősegélycsomag állapotát, vigyünk magunkkal alapvető gyógyszereket és nedves törlőkendőket. Ne felejtsünk el elegendő vizet és egészséges rágcsálnivalókat csomagolni, hogy elkerüljük a nem tervezett megállásokat. Fontos a várható időjárásra is felkészülni, ezért készítsünk elő az időjárásnak megfelelő ruházatot és felszerelést.


A pihenés nem elvesztegetett idő!

Ne feledkezzünk meg a rendszeres megállókról sem, hogy mindenki kinyújtózhasson és pihenhessen egy kicsit. Gondoskodjunk róla, hogy a sofőr kipihent legyen, és szükség esetén váltsuk egymást a volán mögött, hogy elkerüljük a fáradtságot.


Készítsük elő a dokumentumokat!

Ellenőrizzük, hogy minden szükséges dokumentum, például a jogosítvány, személyes okmányok, a forgalmi engedély és a biztosítási papírok, nálunk legyenek, és könnyen hozzáférhető helyen tároljuk őket.


Ellenőrízzük az autónkat!

A gépjármű megfelelő műszaki állapotát fontos rendszeresen ellenőrzni. Mielőtt hosszabb útra indulnánk, érdemes néhány dologra külön figyelmet fordítani. Ilyen például a megfelelő abroncsnyomás, amely elengedhetetlen a biztonságos vezetéshez. A túl alacsony vagy túl magas nyomás nemcsak az abroncsok élettartamát rövidíti meg, hanem a jármű stabilitását és az üzemanyag-fogyasztást is befolyásolja. A nyári melegben az abroncsnyomás könnyebben változhat, ezért érdemes rendszeresen és minden hosszabb út előtt ellenőrizni és a gyártó által ajánlott szintre beállítani.

Ellenőrizzük az abroncsok állapotát is! Az abroncsok barázdáinak mélysége kritikus a biztonság szempontjából. Nyári abroncsok esetében a futófelület mintázata simább, kevesebb mély barázdával rendelkezik, hogy maximális tapadást biztosítson száraz és nedves útfelületeken. A minimálisan ajánlott barázdamélység nyári gumik esetében 3 mm.


Válasszunk az évszaknak megfeleló abroncsot!

A szezonális abroncs használata azért fontos, mert az eltérő időjárási körülményekhez más-más gumiösszetétel és futófelületi mintázat szükséges. Nyári abroncsok esetében a futófelület mintázata simább, kevesebb mély barázdával rendelkezik, hogy maximális tapadást biztosítson száraz és nedves útfelületeken. A Hankook nyári abroncsait  speciálisan a meleg időjárási viszonyokra tervezték, így biztosítják a kiváló tapadást és kezelhetőséget még forró aszfalton is. A megfelelő abroncsok kiválasztása jelentősen növeli a jármű biztonságát és teljesítményét.

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (pályaverseny / utcai verseny / rali).

A Hankook Tire több mint 160 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki vásárlói igényeit a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A gyártó lfióktelepeket működtet több európai országban, és a termékeit regionális forgalmazókon keresztül értékesíti más helyi piacokon. A cég a 2023-tól kezdődően a FIA ABB Formula E világbajnokság Gen3 technikai partnere és exkluzív gumiabroncs-beszállítója. A vállalat globális árbevételének kb. 38 százalékát az európai piacokon realizált értékesítések adják.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült fel. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is.

A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016 autóipari minőség-, ISO 14001:2015 környezet központú- és ISO 45001:2018 munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszer tanúsítványokkal.

Forrás: HANKOOK sajtóinformáció