Szilágyi Tamás (1949-2022)

Kedves Tomi, örülök, hogy a sors sokáig együtt tartott bennünket, örülök, hogy derűs személyed társaságában lehettem. Eddig tartott, lehetett volna még néhány év, de ami volt, nagyszerű volt. Azt, hogy ebben a folyóiratban emlékezzem rólad, számos dolog indokolja és természetes kötelesség is. Sokan tudják, hogy a karosszériajavítás, az autófényezés terén, a vállalkozások segítésében, a szakma formálásában, az újdonságok bevezetésében nagyon sokat tettél. A szakmai egyesületi elnökséget köszönöm, hogy elvállaltad. Jól tudtad, az érdekvédelem maga a küzdelem, ahol övön aluli ütéseket is bevisznek, a hála pedig ritka dolog. Nem is ezért tetted. A szakmai szépségeket a gazdasági érdekek messze felülmúlják, különösen, ha pénz vezérelte nagyhatalmúak, a biztosítók állnak a másik oldalon.

Okosan, jól érvelve, diplomatikusan lehetett eredményt elérni, miközben a szakma is megosztott, az ellenoldal sem egységes. Nagy kihívás ez, ebbe is bele lehet fáradni.

A smart repair, a kisjavítások, a horpadáskihúzatás kedvenc szakmai témáid egyike volt. A technológiát elemezve, a vállalkozási környezetbe elhelyezve, pénzügyeit feltárva voltál ennek úttörője, vállalkozásodban gyakorlója. Több cikket is írtál erről az Autótechnikában, melyek ma is aktuálisak. A smart repair külön műfaj eszközrendszerében, biztosítói elszámolásában.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.