Az „ötperces” gyorstöltés alapja lehet

A StoreDot, elektromos járművekhez fejleszt extrém gyors töltésű (XFC) akkumulátortechnológiát. Egy lépéssel közelebb került az innovatív termék piacra kerüléséhez, miután új keretmegállapodást jelentett be stratégiai akkumulátorgyártó partnerével, az EVE Energy-vel (EVE).

A StoreDot forradalmi XFC FlashBattery technológiája újradefiniálja a lítium-ion akkumulátorok működését, órákról percekre redukálva a töltési időt. Az áttörés attól várható, hogy a cella anódjában lévő grafitot metalloid nano-részecskékkel, például szilíciummal helyettesítik, hogy a töltés során a biztonsággal, a ciklus élettartamával és a duzzadással kapcsolatos főbb problémákat kiküszöböljék.

A StoreDot szilícium-domináns XFC FlashBattery forgalmazásának támogatása érdekében az első minták még ebben az évben elérhetővé válnak, a gyártósorokon történő megjelenése 2024-ben tervezett.

Dr. Doron Myersdorf, a StoreDot vezérigazgatója nyilatkozata szerint: „a megfelelő gyártási kapacitás biztosítása az egyik legnagyobb kihívás, amellyel az új akkumulátor-technológia bevezetése szembenéz. Az első naptól kezdve azonban az EVE Energy osztotta elképzeléseinket, miszerint az XFC alapvető fontosságú az elektromos autók terjedésének felgyorsításában és végül az elektromos mobilitásra való teljes áttérésben”, majd azzal folytatta, hogy a szilícium-alapú anódakkumulátor képviseli a StoreDot fejlesztéseinek következő döntő szakaszát.

Az XFC technológia markáns segítséget ad az elektromos autók távolság-korlátának megszüntetéséhez és a töltési idő radikális csökkentéséhez. A StoreDot ezen a területen elért előrehaladása, valamint bővítési és gyártási képességeik egyedülálló lehetőségeket kínálnak. Az XFC akkumulátorban rejlő lehetőségek óriásiak, és a cégek várakozással tekintenek arra, hogy folytassák az együttműködést annak érdekében, hogy ez a technológia napjaink valóságává váljon.

 

(Küllei)
Forrás: StoreDot: Solving the Range Anxiety of Electric Vehicles
https://www.store-dot.com