43. Dakar rali

 A 43. Dakar rali január 3-án kezdődik a szaúd-arábiai Dzsiddában. Idén a KAMAZ-Master négy KAMAZ-43509 versenykamiont indít a Dakaron. A kamionok elindultak Marseille-be, a dél-francia kikötővárosba, ahonnan a ralin részt vevő járműveket az Arab-félszigetre szállítják. 

 

Az Arab-félsziget sivatagjaiban megtett kör után a verseny a Vörös-tenger partján ér véget január 15-én. Az útvonal a résztvevők számára teljesen új, a versenyzőknek a legelső naptól a legutolsóig hatalmas dűnékkel, valamint sziklás kanyonokkal és gyors szakaszokkal kell megküzdeniük, melyek mind-mind eltérő kihívások elé állítják a kamionokat, az abroncsokat és a versenyzőket egyaránt.

A csapat sokat vár az új, fejlett műszaki megoldásoktól, valamint a továbbfejlesztett alkatrészektől és a szerelvényektől, melyekkel a 2021-es Dakar ralira készülő KAMAZ-Master kamionokat felszerelték. 

A kamionok általában olyan sztenderd abroncsokkal felszerelve indulhatnak a ralin, melyek a fogyasztók és a flották számára is elérhetők.  A 2020-as verseny után a KAMAZ-Master csapat kimondottan pozitív tapasztalatokról számolt be a Goodyear ORD Off Road abroncsok kiváló teljesítményével és tartósságával kapcsolatban.

A csapat tagjai Andrej Karginov, Dakar bajnok és a 2019-es Selyemút rali győztese, valamint Anton Shibalov, Ajrat Margyejev és Dimitrij Szotnyikov. A kiváló versenyzők bizonyosan öregbítik a csapat hírnevét a kamionosok közt ezen az ismert és nehéz versenyen.