A Nissan 300 e-NV200 járművet szállít le a DPD számára

Online rendelés esetén Nagy-Britanniában most még gyakrabban teljesen elektromos úton kézbesítik az árut: a Nissan összesen 300 db. e-NV200 járművet szállít le a DPD logisztikai cég részére. Ez utóbbinak elektromos flottája, köztük már több tucat e-furgonnal, ezzel 450 darabra bővül.

A DPD Nagy-Britannia egyik legnagyobb logisztikai cége. Évente több mint 250 millió csomagot szállít ki. A cég a helyi kibocsátásmentes Nissan e-NV200 járművel élenjáró szerepét erősíti meg: a DPD felelős beszállítóként nagyobb mértékben támaszkodik az elektromos járművekre, az év végéig a részesedés a teljes flotta már 10%-át el fogja érni. Az új Nissan furgonokkal az elektromos flotta megháromszorozódik.

Az e-NV200 kibocsátásmentes szállítójárműként különösen jó pozícióban van a célegyenesben való robogásra: a 40 kWh magas feszültségű akkumulátor akár 300 km-ig bírja városi közlekedés esetén, mielőtt kitérőt kellene tenni a töltőoszlopnál. A közel zajtalan gyorsítóerő különösen kellemes vezetést biztosít, és ezáltal mind a járművezetőket, mind a lakókat egyaránt tehermentesíti. Emellett az e-furgonnak nem kell tartania sem a környezetvédelmi övezetektől, sem a hagyományos meghajtású járművekre vonatkozó közlekedési tilalomtól se.

A felhasználók az alternatív meghajtás ellenére élvezhetik a nagy terhelhetőséget: két euró-raklap kb. 700 kg-ig gond nélkül szállítható. A be- és kirakodást megkönnyítik a szélesre nyíló hátsó és oldalsó tolóajtók, valamint az alacsony raktérpadló, amely csak 52 cm-re van az úttest fölött.