Koronavírus álhír a Vizsgaállomásokról

Levél a Magyar Vizsgálóállomások és Vizsgabiztosok Szakmai Testületétől:

Tisztelt Vizsgaállomás tulajdonosok és Vizsgabiztosok!

Tájékoztatni szeretnék mindenkit, hogy az Origó hírportálon megjelent: „Leállhat az autók vizsgáztatása itthon, senkinek nem kell műszakira mennie” cikkéből annyi igaz, hogy az új koronavírus folytán kihirdetett veszélyhelyzet miatt a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos valamennyi hivatalos, március 12-t követően lejáró okmánya a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényes.

Az Autós Nagykoalíció tegnapi tájékoztatása alapján, miszerint személyesen egyeztettek dr Palkovics László miniszter úrral az alábbi választ kapta a Knezsik István elnök úr, melyet nekünk is továbbított így azt közre adom:

Kedves Tagvállalataink, tisztelt Partnerünk, ma reggel levelet küldtük Palkovics miniszter úrnak, amelyre azt a választ kaptuk az ITM-től, hogy a szervizek „nem üzlet” kategóriába tartoznak, így nyitva tartásuk egyelőre nem változik.
Kértük levelünkben a későbbiekkel kapcsolatosan is megfogalmaztuk azt az igényt, hogy a mobilitás fenntartása érdekében a javítók hozzáférhetőségét az Operatív Bizottság folyamatosan tartsa fenn.
Az autószalonokkal kapcsolatosan az ITM úgy foglalt állást, hogy az kereskedelmi egységnek minősül, így 15 óráig tarthat nyitva. A jelenlegi helyzet szerint tehát:

  1. Az autószervizekre NEM vonatkozik a korlátozás,
  2. Az értékesítésre, szalonokra pedig IGEN, vonatkozik.

Kérjük, hogy folyamatosan figyeljétek az Operatív Bizottságtól érkező információt, mi is ezt tesszük, és azonnal értesítünk Benneteket a szakmánkat érintő változásokról. Ha kérdésetek van, jelezzétek, igyekszünk gyorsan tisztázni. Kérjük és javasoljuk, hogy a kereskedőiteket értesítsétek a fentiekről.

Vigyázzatok magatokra, egymásra, mindenkire!

Üdvözlettel:  Knezsik István     Erdélyi Péter

Ezek alapján kérünk mindenkit, figyelje a tájékoztatókat, amennyiben változás történik az MVVSZ Testület is küld tájékoztatást. Javasoljuk, hogy kérjék, meg az ügyfeleket, tartsák be az egészségügyi szabályokat, melyet helyben kell meghozni a szerviz, vizsgaállomás sajátosságainak megfelelően.

Temesvári Ferencné Rozál elnök MVVSZ elnök
www.mvvsz.hu