Íme a BMW továbbfejlesztett, aerodinamikus kereke e-autókhoz

A továbbfejlesztett aerodinamikus kerekek könnyebbek és aerodinamikusabbak. Ezeket elsőként a e-SUV BMW iX3 járműben használják, de ilyeneket terveznek az iNext és az i4 modellhez is.

A BMW új aerodinamikus kerekei 15%-kal könnyebbek, mint az eddigi aerodinamikus felnik. Elsőként azon a BMW iX3 járművön mutatják be őket, amelyet 2020-ban dobnak piacra. A V-küllős dizájnú alumínium-öntvénykerék egy könnyű alapkerékből, valamint speciális betétekből készül, ez utóbbi egy műanyag tartóból és alumínium-optikai felületből áll. A külső részen a küllők közé integrált betétek csökkentik a kerékházon fellépő légörvényeket, és ezáltal a légellenállást.

A betétek látható rés nélkül kerülnek az alapkerékbe. Egyedileg színezhetők, a felnik is, csakúgy, mint a hagyományos kerekek, különféle színre festhetők, valamint elláthatók matt vagy fényesre megmunkált felületekkel. A gyártó szerint a BMW iX3 aerodinamikus kerekei a WLTP szerinti fogyasztást jó 2%-kal csökkentik, ami megfelel a hatótávolság további 10 km-es kibővítésének. Az új aerodinamikus kerekeket alkalmazzák majd a BMW iNext és BMW i4 modellben is.