A Bosch távolsági lidart fejleszt az automatizált autóvezetéshez

A Bosch belefog egy autóipari lidar szériafejlesztésébe. Az új Bosch érzékelő mind nagy távokat, mind a közelteret lefedi.

Az automatizált vezetéshez nélkülözhetetlen a radar, a kamera és a lidar (Light Detection and Ranging - lézer alapú távérzékelés) párhuzamos kombinációja. A LIDAR alapját képező lézer által kibocsátott lézerfény vagy energiaimpulzus a terjedés irányában lévő tárgyakról, objektumokról visszaverődik. A rendszer rögzíti az egyes impulzusok kibocsátása és visszaverődése között eltelt időt. Az elektromágneses energia terjedési sebessége ismert, így a kibocsátás és a tárgy által visszavert jel visszaérkezése idejének különbségéből meghatározható a tárgyaknak a műszertől való távolsága. A lidar előnyei közé sorolhatók a nagy felbontás és a hatalmas befogott látótér. A Bosch lézeralapú távolságmérője a SAE-szint 3­5 szerinti vezetési funkciókhoz alkalmas.

„A Bosch orvosolja a szenzorok hiányosságát, és csak ezáltal lehetővé teszi az automatizált vezetést.”, állítja a Bosch ügyvezető igazgatója, Harald Kröger. A Bosch távolsági lidarját a CES 2020 konferencián mutatják be, és meg kell, hogy feleljen az automatikus vezetési üzem valamennyi biztonsági követelményének, és alkalmasnak kell lennie a különféle járműtípusokban való integrációra. számára.