Egyesületi hírek novemberből

SZAKMAI NAP A LUKÁCSBAN

Novemberben szakmai napjainkat Győrbe vittük, ahol a Győri Műszaki SZC Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziuma adott otthont az egyesület szakmai napjának november 8-án. Pesti László, a DRiV magyarországi képviselője tartott előadást a részecskeszűrőkről és a lengéscsillapítókról, majd Marthi Miklós, a Valeo technikai trénere mutatta be a legújabb erőátviteli trendeket, és a tengelykapcsoló-szereléssel kapcsolatos tudnivalókat és gyakori szerelési hibákat ismertette a lelkes hallgatósággal. A szakmai programot Jakab Ákos, az SKF magyar autóipari technikai vezetője zárta. Az egyesület és az iskola kérésére a motorvezérlések, vezérműszíjak és -láncok szerelési sajátosságait mutatta be a diákoknak és az érdeklődőknek. Mindhárom előadó próbálta maximálisan kihasználni a 2x45 perc lehetőséget, hogy a lehető legtöbb információt tudják átadni.

RÉGI-ÚJ BÁZISISKOLÁNK, A BERCSÉNYI

November 15-én a Győri Műszaki Szakképzési Centrum Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájába látogatott egyesületünk, ahol ünnepélyes védnöki tábla átadást követően kezdődött szakmai napunk. Németh Zsolt, az iskola igazgatója köszöntötte a jelenlévőket, akik zömében motorkerékpár-szerelők voltak, majd ismertette a jövőbeni terveket, illetve örömmel jelentette be, hogy 2020-tól a Gépjármű mechatronikus szakmát indíthatják, így hosszú idő után visszakerült az iskolába az autósképzés, így egyesületünkkel is szorosabb kapcsolatot szeretnének tartani.

Az első szakmai előadó Kiss Gergely, a Turbo-Tec HU Kft. ügyvezetője volt, aki a turbófeltöltőket és felújításukat tartott előadást, majd Spindler Tibor, az egyesület elnöke tartott előadást „Szerelünk vagy javítunk?” címmel. Marthi Miklós, a Valeo technikai trénere a tengelykapcsolókról, míg Horváth Judit, a Héfal Kft. ügyvezetője a fékek és fékcsövek jelentőségéről és kapcsolatáról tartott szakmai és gyakorlati prezentációt.

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS

Köszönjük pártoló tagjaink színvonalas szakmai előadásait, a tanárok és a diákok is elismerően nyilatkoztak a szakmai napok után. Mivel a legújabb technikákat a cégek tudják hitelesen bemutatni, ezért továbbra is szeretnénk bázisiskoláinkat szakmai napokkal segíteni!