Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2022. május | Olvasson bele!

Akkumulátorok tél előtti ellenőrzéseSzéles körű akkumulátorkínálatának köszönhetően a Bosch minden utazásnál megbízható partnere, akár a téli hónapokban is.

A JÁRMŰVEK MEGHIBÁSODÁSÁNAK

1. SZÁMÚ OKA

Az Auto Club Europe (ACE, Európai Autóklub) aktuális statisztikai adatai alapján az autók utazás közbeni meghibásodásának leggyakoribb okai újra az akkumulátorok. A modern gépkocsik összetett elektromos rendszereiben található nagy számú fogyasztó rendkívüli mértékben megnövelte az akkumulátorok igénybevételét. A klímaberendezés, az ülésfűtés, a hátsó ablak fűtése, a start/stop rendszer, a vezetőasszisztens-rendszerek, valamint a kormányrásegítő és a fékrásegítő alkalmanként messze nagyobb árammennyiséget igényel, mint amit a gépkocsi generátora termel. Ezekben a helyzetekben az energiahiányt a gépkocsi akkumulátorának kell áthidalnia. Emellett – például a rövid távú autózás esetében– az akkumulátor folyamatos kisütésnek és feltöltésnek van kitéve, a ciklikus terhelések kritikus mértékben növekedtek.

A fentebb leírtak miatt a műhelyeknek minden alkalommal ellenőrizniük kell az akkumulátorok állapotát. Szükség esetén az akkumulátor problémája gyorsan orvosolható, esetleg maga a termék cserélhető.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés