Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2019. október | Olvasson bele!

Tétova találgatásokA VDA elnökét idézzük ismét: „Az IAA fő társadalmi-politikai témája az éghajlatvédelem és az egyének fenntartható mobilitása. Számunkra ezek nem ellentétek, hanem ugyanazon érme két oldala: állunk a párizsi klímavédelmi célok mellett, a 2030-ra kitűzött szigorú uniós célokat el akarjuk érni. Meggyőződésünk, hogy ez csak a modern autóval lehetséges, nem az autó nélkül. Ez különböztet meg minket azoktól, akik egyszerűen tiltják az autót, vagy azt teljesen el akarják hagyni. Látogatói felméréseinkben ezt is láthatjuk: a látogatók érdeklődésének középpontjában az elektromobilitás állt. Kiállítóinkra különösen lenyűgöző, hogy az IAA vendégei mennyire tájékozódnak az elektromos járművekről és mennyire konkrétak a kérdéseik.

Németország ipari ország, mindig autóföld volt, itt találták ki az autót. Büszkék vagyunk erre. És itt tovább fejlesztjük az autót, mint a teljes mobilitási megoldás szerves részét. Az emberek mobilak akarnak lenni. Nem az egyéni mobilitás megszüntetéséről szól, hanem a fenntarthatóság fokozásáról és az innováció révén alacsonyabb kibocsátásokról. Ez magában foglalja az autót – emissziómentes és hálózatba kötve.”

Annak ellenére, hogy ennek az IAA-nak, a kevesebb kiállító autómárka miatt (is), kevesebb látogatója volt, mint 2017-ben, vagy legjobb éveiben (a látogatói létszám az egymillió körül mozgott), a rendezők elégedettek. A változásnak be kellett következnie, jobb ennek, amennyire lehet, szakmai és politikai békés átmenete, mint megélni a csődjét.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés