AOE: Egyesületi hírek

KIBŐVÍTETT ELNÖKSÉGI ÜLÉS

Egyesületünk szeptember 6-án tartotta kibővített elnökségi ülését, ahol az egyesület életét érintő döntések mellett kiemelt szerepet kaptak a tagozatok, hiszen a szakképzés, a gázautózás és a műszaki vizsga területén is sok újdonság, változás történt az elmúlt időszakban. A kibővített elnökségi ülés célja az volt, hogy szakértők bevonásával, helyzetelemzések egészítsék ki a tagozati beszámolókat, valamint a további teendőket rendszerezte az ülés.

A II. FÉLÉV ELSŐ TANFOLYAMA

Szeptember 14-én tartottuk a második félév első tanfolyamát Budapesten, a Kossuthban. A tanfolyamon Jáger István a modern elektromos járműhálózatok és az akkumulátorok kapcsolatát, valamint a megfelelő akkumulátor kiválasztásának fontosságát, az akkumulátorok élettartamát és karbantartásukat mutatta be. A délutáni gyakorlati feladatok során a résztvevők az előadó által tervezett, és pártoló tagunk, a Forex Kft. által forgalmazott tesztereken és töltőkön próbálhatták ki az elméleti megszerzett tudást a gyakorlatban.

Amennyiben felkeltette érdeklődését a tanfolyami téma, az aszer1@aoeportal. hu címre írjon egy e-mailt, hogy értesíteni tudjuk, ha újabb tanfolyamot írunk ki a témában.

SZAKMAI NAP BUDAPESTEN

Tanfolyamaink helyszíne, a Budapesti Gépészeti SzC Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnáziuma adott otthont szeptember 18-i szakmai napunknak, ahol nagyon sokrétű témákban tartottak pártoló tagjaink szakmai előadásokat. Dr. Nagyszokolyai Iván az IHR Services képviseletében a belső égésű motorok dugattyúinak és dugattyúgyűrűinek újdonságait mutatta be, Vadász Attila a Magneti Marelli képviseletében az automata váltók olajcseréjét ismertette, Horváth Judit, a Héfál Kft. ügyvezetője pedig a fékcsövek gyártásáról és minőségük szerepéről tartott előadást. Spindler Tibor, az egyesület elnöke is tartott előadást a fi ataloknak a szakma helyzetéről és a diákok jövőbeni kihívásairól.