Üvegben is csak a gyári egyenértékűt!

A megfelelő minőségű autóüveg kiválasztása a nagy piaci kínálatból, ha bármely ok miatt az autó valamely üvegének cseréje szükségessé válik, alapvető fontosságú. A jármű üvegei, már nemcsak a szakmabeliek tudják, nemcsak arra szolgálnak, hogy a járműben utazókat óvják a széltől és a csapadéktól, hanem a gépjármű biztonságát alapvetően meghatározó alkatrészek. A sérült szélvédő nem biztosítja a karosszéria kellő merevségét, ami aztán ütközésnél jelentősen lecsökkenti az utasok biztonságát.

Általánosan elmondható, hogy a piacon kínált valamennyi utángyártott üvegalkatrész megfelel az ECE R43 szerinti jogszabályi követelményeknek.

A járműben tartózkodók megfelelő biztonságáról az előbb említett jogszabály rendelkezik, azonban a különféle gyártók által szállított alkatrészek akár jelentősen is különbözhetnek az eredetitől. Ez mind működésben, mind megjelenésben gondot okozhat. Gyakran azért van eltérés, mert az alkatrészgyártók nem tartják be a gyári előírásokat, de lehet, hogy a gyártó nem is ismeri az autógyár specifikációit.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.