Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2019. október | Olvasson bele!

Az első magyarországi Sekurit Partner szerviz

A Sekurit Partner program magyarországi bevezetéséről készült novemberi interjúnk után most a Pilis Autóüveg Kft.-nél jártunk, hogy megnézzük, milyen az élet egy Sekurit Partner-feltételeknek megfelelő szervizben. Szeness Zoltán ügyvezetővel beszélgettem, aki megérkezésemkor maga is a műhelyben tüsténkedett, kezében egy járműdiagnosztikai készülékkel.

– Te is részt veszel a szerviz mindennapjaiban? Vagy a mai csak egy kivételes alkalom?
– Magam is szerelőként kezdtem a pályámat, szóval nem idegen tőlem a kétkezi munka. Mostanra már a cég irányítása és a vevőkkel való foglalkozás tölti ki a napjaimat, de még néha előfordul, hogy be kell szálljak a szerelésbe szabadságolások meg a nagyobb rohamok alkalmával.

– A ragasztópisztolyt meg a sarokcsiszolót is a kezedbe veszed vagy csak a tisztább munkafázisokra vagy kapható?
– A Pilis Autóüveg Kft. kifejezetten autóüvegek szerelésére szakosodott, szóval az igazán piszkos, olajos munkák nálunk ritkán fordulnak elő. Amúgy is mi nagyon odafigyelünk a munkánk tisztaságára, azt gondolom, ez ma már alapelvárása az ügyfeleknek. Az autóüvegezést is utolérte a technológiai fejlődés. Mi már csúcstechnológiájú ragasztókkal és drága célszerszámokkal dolgozunk, illetve a szélvédőre szerelt berendezéseket diagnosztizáljuk, kalibráljuk. Szóval nem egy piszkos, olajos autószerelő műhelyt kell elképzelni. Természetesen nagyon szívesen dolgozom ragasztópisztollyal, mikor lehetőségem van rá kipróbálom magam, hogy nem jöttem-e ki a gyakorlatból. Az autóüvegezésnek ez is része. Tudnod kell, mit adsz el.

hirdetés

– Mesélnél egy kicsit a szervizről? Mi a történetetek?
– A 2000-es években a magyarországi autópiac jelentősen átalakult. A céges autófl ották, ill. fl ottakezelő cégek jelentős térnyerése miatt igény lett egy olyan szolgáltatóra, amely nagyfokú rugalmasságával, alkalmazkodóképességével a piac ezen szegmensét tudja kiszolgálni. Az autóüveges-szakmában eltöltött 15 év alatt használható tudásra és jelentős kapcsolatrendszerre tettem szert, aminek segítségével megalapítottam saját cégemet, a Pilis Autóüveg Kft.-t. Megalakulásunk óta számottevően bővült létszámunk. Mára 2 telephellyel, és 4 autóból álló mobil fl ottával látjuk el ügyfeleinket, munkáinkat nagy arányban helyszíni kiszállással végezzük el. Szerelő munkatársainkon túl 4 munkatársunk háttérmunkát végez, többek között a szükséges anyagok, alkatrészek megrendeléseit, a kárügyintézést és a munkafelvételt. Ahogyan szerelőink, az irodai munkát végző kollégák is több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek, akár a szélvédők azonosítása, beszerzése, akár a kárrendezés területén.

– A Sekurit Partner programhoz 2018- ban csatlakoztatok, Magyarországon elsőként. Miért?
– A Pilis Autóüveg Kft. számára a minőség volt mindig is a legfontosabb. Hadd mondjak néhány példát. Szúrópróbaszerű ellenőrzéseket, próbamunkákat, illetve ügyfél-elégedettségi felméréseket végzünk. Amennyiben ezen felméréseknél hiányosságot, negatív véleményt találunk, azonnal beavatkozunk és javítjuk a hibát. Munkatársaink mindig tiszta munkaruházatban veszik fel a munkát, és minden esetben védőeszközöket használva dolgoznak. Ez mind a személyes védőfelszerelések (szemüveg, kesztyű, lábbeli, munkaruha), mind a jármű védelmét szolgáló eszközök (ülésvédő, kormányvédő, műszerfal és karosszériavédő eszközök) használatát jelenti. Kiváló minőségű anyagokkal és szerszámokkal dolgozunk, mert csak így lehet tökéletes munkát végezni. Amikor először hallottam a Saint-Gobain Autovertől, hogy itthon is bevezetik a Sekurit Partner programot, rögtön felkeltette az érdeklődésemet. A Sekurit Partner program ugyanis a minőségre és arra fókuszál, hogy segítse a szervizeket felkészülni a jelen és a jövő kihívásaira. Nagyon örülök, hogy a Pilis Autóüveg Kft. lehetett az első Sekurit Partner Magyarországon. Sekurit Partnerként a cég a teljes önállóságát megtarthatta, viszont élvezzük a Saint-Gobain Autover teljes támogatását mind üzleti, mind szakmai téren. Ráadásul a Sekurit Partner követelményei minden országban azonosak. Tőlünk ugyanazt várják el, mint egy holland vagy éppen egy finn műhelytől. Büszkeséggel tölt el, hogy egy ilyen nemzetközi közösség tagja lehet a Pilis Autóüveg Kft.

– Említetted, hogy üzletileg is kaptok támogatást Sekurit Partnerként. Mit jelent ez pontosan?
– Nyilvánvalóan Sekurit Partnerként a kereskedelmi feltételeink is javulnak, erről a Saint-Gobain Autover tud részletes tájékoztatást adni. Emellett számítok rá, hogy a Sekurit Partner, mint brand hívó szó lesz sok leendő ügyfelem számára. Azt hiszem, az első közvetlen üzleti hasznot már sikerült is realizálni, ugyanis néhány hete egy olyan nemzetközi fl ottaszolgáltatóval sikerült szerződést kötnünk, amely kifejezetten érdeklődött Sekurit Partner-tagságom felől.

– Milyen terveitek vannak?
– Tovább kell erősödnünk a járműdiagnosztikában, illetve az ADASrendszerekre vonatkozó szaktudásunkat is folyamatosan fejlesztenünk kell. Nem hiszem, hogy szégyenkeznünk kellene, hiszen nálunk már rutinfeladat egy személyautó ADAS-kamerájának újrakalibrálása, és már jó pár kamion kalibrálásán is túl vagyunk. Ugyanakkor a fejlődés nagyon dinamikus ezen a területen, szinte hetente jelennek meg új megoldások. Sekurit Partnerként kötelességünk a legmagasabb színvonalon szolgáltatni. Már nagyon várjuk a Sekurit Akadémia képzését, ahol ezek a témák is a tananyag részét képezik.


Kapcsolódó dokumentum:


pilis-autouveg-kft-az-elso-magyarorszagi-sekurit-partner-szerviz


Tetszett a cikk?

hirdetés

hirdetés